StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OM DE PUNTEN IS HET AL EEN TIJDJE NIET MEER TE DOEN.

Nog tweemaal MOET Waasland-Beveren in actie komen en dan zit een seizoen om zo snel als mogelijk te vergeten, er eindelijk op. De vorige 2 deelnames aan play-off II slaagde W-B er in om een viertal punten te verzamelen, maar in deze derde editie ziet het er naar uit dat het bij één schamel puntje zal blijven en dat is misschien wel tekenend voor een al bij al zeer slap seizoen. Helaas weinig gemerkt van de vele goeie voornemens om stapsgewijs uit te groeien tot een financieel gezonde club die wel gecharmeerd is door de linkerkolom.

Op speeldag 5 is W-B de gast in de Genkse Cristal-Arena en daar waar de Waaslanders enkel belangstelling hebben om wat spelers aan het werk te zien met het oog op volgend seizoen, staan er voor de thuisploeg nog grote belangen op het spel. Na de pandoering die de Limburgers bij KV Mechelen opliepen, werden de kansen van Genk om als groepswinnaar uit de bus te komen uiterst klein ingeschat. Maar een gewond dier kan soms nog onverwachts nijdig uithalen en dat deden de mannen van McLeish een weekje later door hun enige concurrent KV met 1-0 de baas te blijven. Waasland-Beveren wordt hierdoor alsnog tot medescherprechter in dit debat gebombardeerd, want op de laatste speeldag van po2 ontvangt het in Beveren Veselinovic en maats en zij zullen zich geen misstap kunnen veroorloven in het kader van groepswinst en een confrontatie met Sporting Lokeren die overigens op de Freethiel zal worden betwist. Genk heeft er dus alle belang bij morgenavond niet alleen de 3 punten in Limburg te houden, het doet er ook goed aan zijn ongunstig doelsaldo ten opzichte van KV op te vijzelen.

Voor Waasland-Beveren moet worden gehoopt dat het een afstraffing kan vermijden, want nagenoeg heel de defensie heeft last van geelzucht waardoor Guido Brepoels flink moet schuiven met de pionnetjes. Voor Niels De Pauw is het een nieuwe kans om de geleidelijk stijgende lijn in zijn prestatiekurve door te trekken. Aan die status is Floriano Vanzo nog niet toe en gezien zijn adelbrieven die hem een driejarig contract bij Waasland-Beveren opleverden, wordt dat hoog tijd. W-B moest dit seizoen al 3 keer het onderspit delven tegen Genk, maar in het spel lag het nooit ver onder en het werden ook telkens nederlagen op een diefje. Of Waasland-Beveren met een noodploeg in staat mag worden geacht Genk het vuur aan de schenen te leggen is zeer de vraag, maar het voetbal zat in de dubbele confrontaties met Zulte-Waregem wel in de lift en sowieso wordt verwacht dat onze jongens hun sportieve plicht vervullen en zo zullen ze er in Mechelen ook over denken.

Patrick Van Wesemael.