StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg OMDAT HET MOET ZEKER ?

Als een dure verstotene voor de eerredder moet zorgen, zegt dat iets over hoe het gesteld is met het huidige Waasland-Beveren. Overigens, kan er sprake zijn van een eerredder wanneer de eigen netten tot 7 keer toe bol werden gezet en het doelkader nog enkele keren keeper Steppe moest bijstaan om de dubbele cijfers te voorkomen. Hebben onze spelers dan niet een minimum aan respect voor hun supporters of nemen zij op deze manier revanche voor het lakse bestuur van de clubleiding ? Spelers en bestuur zouden de moed moeten hebben om de helden die zich de moeite hebben getroost naar Genk te rijden en hun zaterdagavond op te offferen, vorstelijk te vergoeden.

Zou de match echt een andere wending hebben genomen wanneer Destorme vroeg in de wedstrijd voor de 0-1 had gezorgd ? Feit is dat na de openingstreffer van Buffel op het kwartier de Genkse motor aansloeg met nog voor de rust goals van Gorius, De Ceulaer en Cisse. Volgens verslaggever Ruben Van Gucht op Sporza Radio voetbalden de Limburgers bij momenten uitstekend, maar zonder tegenstander is dat natuurlijk een stuk gemakkelijker.

Toegegeven, diezelfde reporter verkondigde in zijn eerste interventie na rust dat de 4-1 meer in de lucht hing dan de 5-0, maar zijn woorden waren amper koud of Castagne tekende voor de forfaitcijfers. Monrose gooide er nog een kastagne (met k en kleine letter) bij en toen vond Nicolas Godemèche zijn moment gekomen om een toffe tegenprestatie te doen voor het opstrijken van een niet onaardig jaarsalaris waarvoor hij bitter weinig heeft mogen/moeten doen.
Cisse zorgde met de 7-1 voor de Genkse kers op de taart en van de belofte proberen Mechelen een dienst te bewijzen, kon geen Beverse speler zich nog iets herinneren. Een afgang zonder voorgaande en ook al deed het er allemaal niet meer toe, voetballers zonder eergevoel mogen wat mij betreft liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Of zoals ons bestuurslid Yves mij smste : Vreven heeft wellicht zaterdagavond nog een onderhoud met Dirk Poppe gevraagd om te zien of hij nog kan ontsnappen aan de gemaakte contractuele afspraken. Maar misschien moeten we het meest meeleven met Guido Brepoels die uiteindelijk deed waarvoor hij naar de Freethiel werd gehaald (het behoud verzekeren), vervolgens zijn eer op het spel zette door aan te blijven als coach van W-B in po2, maar die prestatie is reeds lang overschaduwd door onze erbarmelijke play-off II. Toch bedankt Guido !

Patrick Van Wesemael.