StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Goeie bedoelingen kunnen soms slecht uitpakken.
De 7-1 vernedering in Genk is in de hele Wase entourage zwaar aangekomen. Supporters, spelers en trainers, elk hebben ze meerdere goeie redenen om aan de klaagmuur te staan.
De modder is goedkoop dezer dagen en ontevreden spelers zijn natuurlijk een gewillige prooi voor de journalisten. Ook de uitspraak van Guido Brepoels meteen na het debacle in Genk, "als ik dit zie besef ik een mirakel te hebben verricht", werd wat lacherig in Extra Time onthaald met de bemerking dat KV Mechelen misschien wel verantwoordelijk was voor dat mirakel. Nu klopt het dat de puntenoogst die Brepoels met Waasland-Beveren verzamelde stilaan rampzalige vormen aanneemt en dat Ronny Vangeneugden wellicht niet slechter had gedaan, maar een reddingsoperatie moet nu eenmaal in een breder kader worden gezien en beperkt zich niet tot die ene laatste speeldag. Anders zou men ook kunnen stellen dat Cercle zo lang het vuur aan de schenen van W-B kon leggen omdat Standard (3-2 winst op speeldag 27), Gent (0-1 winst op speeldag 28) Oostende 4-3 winst op speeldag 29) en Lokeren (0-0 op speeldag 30) hun sportieve plichten hebben vervuld. Als Standard, Gent, Oostende en Lokeren dat doen ten opzichte van Cercle, waarom zou het dan vreemd zijn dat Mechelen dit doet ten opzichte van W-B. uiteraard was die overwinning van Mechelen cruciaal voor het behoud van W-B, maar voor wie zich de gelukkige manier herinnert waarop Mechelen in de absolute slotfase met de winst in Cercle aan de haal ging, was het vooral eigen falen van de Bruggelingen en een scheidsrechterlijke blunder die de Maneblussers in het zadel hielpen.

Opvallend op de achtergrond blijft ondertussen de clubleiding van W-B en misschien is het geen slechte zaak dat zij straks spreken met daden in de vorm van eindelijk enkele goeie transfers. In dat opzicht is het belangrijk om duidelijk te maken dat de aanwerving van een vijftal beloftevolle voetballers, los staat van de intentie die de clubleiding heeft om de groep voor volgend seizoen daadwerkelijk te versterken. Voor deze jeugdige talenten gelden immers andere aanwervingsnormen die gerespecteerd dienden te worden voor het verstrijken van een bepaalde datum.
Door de negatieve sportieve ontwikkelingen van de voorbije weken, lijkt W-B een stuurloos schip te zijn geworden en het bestuur moet de kelk tot op de bodem ledigen. Het transferbeleid heeft zwaar gefaald, want dure spelers zoals Vukusic, Godemèche, Balde, Oumarou en neem er ook maar Addy bij, hebben de hoge verwachtingen nooit kunnen inlossen. Voor de handelswijze inzake het standpunt ten opzichte van Guido Brepoels valt anderzijds wel iets te zeggen. Guido is er in geslaagd het enige vooropgestelde doel te bereiken, maar dat het bestuur een verdere samenwerking ondanks eerdere beloftes in twijfel heeft getrokken, lijkt mij gezien de karige puntenoogst niet meer dan normaal. De grootste fout is geweest om Brepoels play-off II te laten afwerken en wellicht tot hun eigen verbazing heeft hij daartegen geen bezwaar gehad.
Dat het bestuur en NIET Brepoels volgens de kranten de ploeg opstelt is flauw en uit zijn context gerukt. Er was toch vooraf duidelijk gecommuniceerd dat play-off II in het kader zou staan van het testen van meerdere jonge gasten die in de reguliere competitie niet of weinig aan de bak kwamen en bij dat soort experimenten is het resultaat ondergeschikt aan de vraag of sommige jongens voldoende eersteklassepotentie hebben om hun aan boord te houden. Kortom, dat er op transfervlak slecht gewerkt is de voorbije jaren staat als een paal boven water, maar voor onze schandalige po2 mogen ook de spelers een keertje bij zichzelf te raden gaan. Voetballers die hun club en supporters zo ostentatief in de steek laten, hebben onvoldoende beroepsernst en horen niet thuis op de Freethiel.

PVW.