StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moulin komt Beverse middenveld versterken.
Nadat eerder de voorbije weken een vijftal beloftevolle Belgische spelers werden aangetrokken, heeft Waasland-Beveren met Thibault Moulin een tweede onmiddellijk inzetbare speler aan zijn selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Deze Fransman voetballend bij de tweedeklasser Clermont Foot Auvergne, is een midden twintiger die door de scouts van W-B enkele keren werd gevolgd en dit met zeer gunstig resultaat.
Ook van de Luxemburger Laurent Jans mag worden verwacht dat hij in staat is te ijveren met Jerry Vandam voor de positie van rechtsachter.
Thibault Moulin is een zogenaamde box-to-boxspeler met een grote longinhoud, een uitmuntende traptechniek en iemand die op karakter een team belangrijke diensten kan bewijzen. Enkele jaren geleden verzamelde hij ook een aantal caps voor de Franse nationale beloftenploeg.
De afgelopen jaren gingen clubs als Charleroi, Kortrijk en Zulte-Waregem met succes op talentenjacht in de Franse tweede en derde klasse. Nu zijn spelers uit die afdelingen niet per se een garantie op succes (die bestaat overigens in het voetbal niet), maar ik zie het toch graag gebeuren, vooral wanneer zoals het uiteraard hoort vooraf voldoende scoutingsinformatie werd verzameld. En aanwinsten hoeven niet per se een ronkende naam te hebben om het te maken, want wie kende Cèdric D'Ulivo op het moment dat hij nar de Freethiel kwam ?
De komende dagen zal onze nieuwe trainer Vreven gesprekken voeren met de meeste spelers, dus ook met zij die nog een lopende overeenkomst hebben met Waasland-Beveren. Bedoeling hiervan is om de krijtlijnen voor volgend seizoen klaar en duidelijk uit te tekenen en wie vreest dat het lastig wordt om daartussen te lopen, doet er goed aan zijn conclusies te trekken en ik neem aan dat dit betekent ofwel in de pas lopen, ofwel andere oorden opzoeken.

PVW.