StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAAT KV NOG MAAR EENS TERUGKOMEN NAAR DE FREETHIEL ?

Voor Waasland-Beveren komt deze laatste speeldag van po2 geen dag te vroeg, want de maat is vol en in alle geledingen van de club wordt gesnakt naar het einde van een dramatisch slecht seizoen. Bij de tegenstander van zaterdagavond zouden ze niet liever hebben dan nog enkele weekjes door te gaan, want dat is voor de Mechelaars goed nieuws met het oog op het binnenhalen van een Europees ticket en na de aarzelende competitiestart die KV kende in de heenronde, zou dit écht wel een verrassing van formaat zijn. Ter info : indien KV Mechelen na zaterdagavond groepswinnaar wordt, zal het minstens 1 en misschien 2 bijkomende wedstrijden op de Freethiel afwerken vanwege verbouwingswerken in het eigen stadion. Laat ons hopen dat KV per ongeluk enkele spelers vergeet na een match op de Freethiel, want er loopt bij de troepen van Jankovic een en ander rond dat W-B goed kan gebruiken.

Een groot gedeelte van dit seizoen was KV Mechelen, net als W-B, een ploeg met kopzorgen over een mogelijk slechte afloop van deze jaargang. Bij W-B stopte de migraine pas in blessuretijd op de laatste speeldag omdat Mechelen een wonderpilletje bezorgde, terwijl bij KV met de finish in zicht de motor plots aansloeg en de ploeg het verliezen alshetware verleerde. Indrukwekkend was de serie die KV in het competitieslot neerzette en daarmee doorging in play-off II. Dat Jankovic een stel goeie voetballers had, daar waren de meeste voetbalkenners het over eens, maar soms duurt het wat langer vooraleer het tot de definitieve klik komt tussen spelers en trainers.
Overigens, de laatste tijd vinden de bestuursploegen van W-B en KV mekaar behoorlijk vlot, want Henkens, Destorme en Jerry Vandam vonden de weg naar de Freethiel, terwijl Joachim Van Damme, Veselinovic en Coosemans de omgekeerde beweging maakten.

Na het Jan Breydel-cadeau van KV voor W-B was men op en rond de Freethiel gul met uitspraken over tegenprestaties, maar de realiteit is uiteraard niet anders dan dat Waasland-Beveren niet in staat is dit Mechelen stokken in de wielen te steken. Guido Brepoels verwacht een revanche van zijn elftal, maar een bedreiging voor een goeie Mechelse afloop kan die onmogelijk vormen.
Deze wedstrijd had een perfect decor kunnen zijn als afsluiter, maar door de afstraffing in Genk en de vele sportieve tegenvallers in de loop van het seizoen, moet gevreesd worden voor lege tribunes wat betreft het gedeelte van de thuisploeg toch. De verwachtingen in po2 stonden bij W-B altijd al op een laag pitje, maar deze editie tart helaas alle verbeelding. Volgend seizoen beter ? Waarom niet, want er zijn voorbeelden genoeg dat het kan.

Patrick Van Wesemael.