Met de 1-2 thuisnederlaag tegen KV Mechelen heeft Waasland-Beveren een punt gezet achter een dramatisch seizoen. Rudy Beck heeft in zijn Gele Ditjes en Blauwe Datjes al wat cijfertjes verwerkt, maar in de loop van de volgende dagen zullen we ongetwijfeld nog wel enkele keren terugkomen op ons seizoen dat gisteren op de Freethiel werd afgesloten. En eigenlijk symboliseerde wedstrijd 36 perfect het seizoen van Waasland-Beveren. Een trainer die in de file zat, beginnen met een owngoal en aan één deftige aanval voldoende hebben om te scoren. Het liep dus een seizoen lang fout en zoals dat ene doelpunt gisteren van Destorme efficiënt en opportunistisch was, zo ook het seizoen, want op basis van wat W-B dit seizoen heeft gebracht is het een wonder dat vanaf augustus het JPL-circus weer langs de Freethiel komt. De meest positieve uitspraak kwam zaterdagavond alweer van onze trainer die in een interview na de wedstrijd zo moedig was om te zeggen dat W-B met het oog op volgend seizoen goed bezig was en dat klonk helemaal niet sarcastisch. Voor iemand die moet vertrekken en graag had gebleven, is dat toch een uitspraak die kan tellen.

Over de wedstrijd : KV Mechelen had geen tegenstander aan Waasland-Beveren en werd vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door een owngoal van Nicolas Godemèche. Seb De Witte deed er op het kwartier nog eentje bij waardoor de match gespeeld was. Steppe moest zich in het verloop van die eerste helft nog wel enkele keren onderscheiden, maar de rust werd bereikt met een 0-2 tussenstand.

De bezoekers haalden na rust de voet van het gaspedaal waardoor de partij compleet verwaterde. Niet verstandig van KV, want zo bracht het nadat David Destorme in de 70ste minuut de aansluitingstreffer lukte, zichzelf nog even in nauwe schoentjes omdat Genk in Waregem aan een inhaalrace bezig was een beetje vergelijkbaar met die van KV in Cercle op de laatste speeldag.
Dichter dan die aansluitingstreffer geraakte W-B niet waardoor KV groepswinnaar werd en in een dubbele confrontatie met Lokeren moet uitmaken wie de nr4 van po1 mag bekampen met als inzet een Europees ticket. En W-B, dat mag zich gaan bezinnen over wat er allemaal is fout gelopen dit seizoen en als ze nog maar de helft van die tekortkomingen kunnen wegwerken belooft het een geweldig seizoen te worden. Met Lengil, Moulin en Jans is de aanzet daarvan alvast gegeven.