StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nog van dat !
Vorige week werd definitief bekend wat al een tijdje in de lucht hing. Steven Lengil speelt vanaf volgend seizoen op de Freethiel en omdat zijn curriculum vitae al zowat overal verscheen, ga ik mij beperken tot de felicitaties aan zij die hem naar het Waasland brachten. Lessen geleerd ? Geen idee, maar het heeft er toch alle schijn van dat de clubleiding zijn transferbeleid over een andere boeg wil gooien. Vorig seizoen werd met dat soort sterkhouders (want dat is Lengil) tot het laatste moment gespeculeerd om hem vervolgens aan de concurrentie kwijt te spelen. Nu is het al meteen bingo en reken maar dat deze transfer door andere kandidaat-nieuwkomers worden gezien als een signaal van "beter doen, ook wel voorzichtige ambitie". In het voetbal bestaan er geen zekerheden, zelfs niet met klasbakken als Steven Lengil, maar als deze jongen gezond mag blijven kan het Beverse publiek zich nog aan mooie momenten verwachten. Steven is in staat met zijn formidabele rushes op de flank elke defensie in verlegenheid te brengen als hij in zijn dagje is en we moeten hopen dat hij volgend seizoen veel van die begenadigde dagen heeft. Lengil is een speler die over de potentie beschikt om supporters te vermaken, maar hij is en blijft uiteraard een mens met zijn goeie en soms ook minder goeie dagen. Toch een dikke proficiat aan het bestuur, want als het goed is moeten we het ook durven zeggen.

* Dirk Huyck nieuwe voorzitter van W-B. In de kranten valt vandaag te lezen dat ondervoorzitter Dirk Huyck van Waasland-Beveren een bank vooruit schuift en Jozef Van Remoortel opvolgt als president. Een echte verrassing is dat niet, want Van Remoortel had sinds zijn aanstelling als voorzitter meteen te kennen gegeven dat hij slechts een overgangsfiguur wilde zijn, maar wou daar niet per se een termijn op kleven omdat hij eerder bij Verrebroek de bedoeling had om tijdelijk het voorzitterschap te aanvaarden, maar uiteindelijk meer dan 20 jaar op de voorzittersstoel zat. De kranten zijn blijkbaar goed geïnformeerd, want zij weten tevens te melden dat de nieuwe president Huyck een geschat eigen vermogen heeft van 2,5 miljoen Euro. Dit zijn bedragen die geweldig in de oren klinken, maar in het huidige voetballandschap is dat maar klein bier. Voor wie Dirk Huyck niet zou kennen : hij wordt de nodige CEO-kwaliteiten aangemeten en is in die functie belangrijk voor Peugeot in het Waasland en wie weet ook daarbuiten.

* Robson keert terug naar zijn vaderland.
Onze centraal-verdediger Robson verlaat de Jupiler Pro League om wellicht in zijn geboorteland Brazilië aan de slag te gaan. Club en speler bereikten hierover een akkoord waardoor de 31-jarige verdediger die W-B bij OHL haalde de kans krijgt om met zijn familie opnieuw naar Zuid-Amerika af te reizen. Dat Waasland-Beveren een kleurloos seizoen speelde dat maar net goed afliep, is slechts in beperkte mate toe te schrijven aan Robson. Het ontbrak hem aan snelheid en zuiverheid in het uitvoetballen, maar in zijn wat onorthedoxe stijl deed hij het verdedigend niet onaardig en in offensief opzicht pikte hij dit seizoen toch een drietal goals mee. Iemand beter vinden dan Robson moet lukken, maar laten we vooral zijn inbreng voor het elftal niet onderschatten.

* Proficiat Yellow Blue.
Met een klinkende forfaitscore heeft Yellow Blue SK Beveren zondagnamiddag Rupelmonde in eigen huis een flinke draai om de oren verkocht. Aan de rust lag de promotie naar derde provinciale reeds vast, want met een 0-4 voorsprong kon er nog weinig gebeuren. De tweede helft was een maat voor niks waarin YB Beveren zijn overwicht met één enkel bijkomend doelpuntje uitdrukte, maar dat zal de 503 betalende toeschouwers geen zorg geweest zijn. De mannen van Stefan Van Rumst namen een blitzsart dit seizoen, maar in de maanden november en december begon de motor angstvallig luid te sputteren. De feestelijkheden tijdens de jaarwisseling brachten een ongeziene en onverhoopte kentering, want de cijfers van YB na nieuwjaar zijn indrukwekkend waardoor op de promotie over een heel seizoen bekeken helemaal niks valt af te dingen. Dikke proficiat jongens en veel succes volgend seizoen.



PVW.