StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bravo Renaud.
Zaterdagavond voor aanvang van de laatste wedstrijd in po2 en uiteraard van het seizoen, werd Renaud Emond gehuldigd als beste speler van het voorbije seizoen. Jammer dat door het zwak presteren van de ploeg de afgelopen weken, ook Emond wat mee was weggezakt met het hele elftal waardoor de glans van zijn schitterend seizoen enigszins is verbleekt.
Renaud Emond is een voetballer die bij de supporters gemengde gevoelens oproept. Voor de ene kan hij onvoldoende voetballen, voor de andere is de Luxemburger een goudhaantje omwille van zijn scherpe neus voor het maken van doelpunten. De waarheid zal zoals gewoonlijk ergens middenin liggen, maar de feiten zijn zoals ze zijn. Een neus voor goals is in het voetbal een bijzonder belangrijke kwaliteit. Er zijn spitsen die snelheid hebben, een actie kunnen maken en die zich te pletter werken, maar die in de zone van de waarheid hun hoofd verliezen. Als een spits doet waarvoor hij in de ploeg staat nl. scoren, zal hij zelden kritiek krijgen. Nu liet Emond de afgelopen weken wellicht bij gebrek aan frisheid een aantal goeie kansen liggen, maar indien Renaud in een elftal met meer offensieve drang, was zijn aantal van 14 goals waarschijnlijk dicht bij de 20 uitgekomen en dat zijn cijfers die aanspreken. Bovendien heeft Emond onmiskenbaar vooruitgang geboekt het voorbije seizoen en is hij lang niet meer te vergelijken met de aanvaller die in zijn eerste seizoen op de Freethiel vaak te licht uitviel in de duels. Vraag is of Renaud in staat is dit voor hem prachtig seizoen te bevestigen, want dan duikt weer het verhaal op van aan de top geraken is gemakkelijker dan er te blijven.

Voor het bestuur is de zaak-Emond een lastige kwestie. Natuurlijk zou het zijn goaltjesdief wat graag eens aan het werk zien bediend door flankspelers zoals bv. Lengil, maar op het eind van volgend seizoen Emond transfervrij laten vertrekken zou anderzijds veel pijn doen. Het deed ondertussen Renaud een voor Beverse normen vorstelijk aanbod om zijn contract te verlengen, maar die houdt voorlopig de boot af. Stiekem denk ik dat de clubleiding hoopt op een vertrek van de gewezen Virtonspeler om wat centjes te cashen en snel knopen door te hakken met andere gegadigden voor de positie van Emond. Tot dit weekend was er naar verluidt geen enkel officiële vraag binnen voor de Wase prijsschutter.



PVW.