StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag OOK TEGEN MOESKROEN WORDT HET MANDJE VAN DE BELOFTEN GOED GEVULD.

Net zoals het fanion snakte naar de laatste opdracht van het seizoen, hebben ook de beloften van Tim Bavré zwaar strompelend de eindstreep gehaald. Na de 7-2 in Gent en de 0-8 tegen Mechelen, volgde maandagavond op Puyenbeke een derde opeenvolgende afstraffing. Ditmaal won Moeskroen met sprekende 0-5 in Sint-Niklaas en dat zijn alweer cijfers die pijn doen aan de ogen.

In deze eindeseizoenswedstrijd hadden een aantal jongens last van flanellen benen na een zaalvoetbaltornooi tijdens het weekend. Ondanks de niet onaardige start met zelfs enkele kansen, lag tweemaal balverlies aan de basis van een 0-2 tussenstand die reeds na 20 minuten op de bordjes stond. In de 37ste minuut leidde een collectief falen tot de 0-3 ruststand.

Waasland-Beveren kwam gretig uit de kleedkamer, maar binnen de 5 minuten werden 2 reuzekansen verkwanseld, een gebrek aan afwerking dat coach Tim Bavré onder meer toeschrijft aan het nu al enkele maanden ontbreken op training van keepers (jongens die al een tijdje geleden te horen kregen dat ze mochten vertrekken en nog nauwelijks naar de training kwamen) waardoor amper op afwerking kon worden geoefend. Even voor het uur werden Younes Achter en Thomas Michot tussen de lijnen gestuurd en dat bracht vaart en kansen met zich mee, maar helaas geen goals.
In de 70ste minuut gunde de Wase coach de afscheidnemende Tom Vermeire een applausvervanging en na 9 jaar trouwe dienst op de Freethiel was dat niet meer dan terecht.
Met een ongelukkige owngoal (afgeweken bal in de 72ste minuut) en een Henegouwse treffer in de 88ste minuut was de forfaitscore een feit.

Waaslaand-Beveren trapte af met :
Nicola Hanselaer, Yannic Vermeiren, Tom Vermeire, Wouter Van Moer, Maxim Nys, Neto Bonifacio, Remco Pieters, Gilles Van Remoortere, Simon Spangenberg, Kevin Hebbelinck en Gyamfi Kyereme.

Vervangingen bij Waasland-Beveren :
55ste minuut : Wouter Van Moer door Thomas Michot en Neto Bonifacio voor Younes Achter.
70ste minuut : Tom Vermeire door Brian Opong.

Volgende jongens zullen vanaf volgend seizeon seizoen elders te bewonderen zijn :
Nicola Hanselaer (Berlare?), Wouter Van Moer (Kemzeke), Gyamfi Kyeremeh en Brian Opon (Zwijnaarde?), Tom Vermeire (Bornem), Simon Spangenberg (vat studies aan in Amerika), Yannick Vermeiren (Zele?), Thomas Michot (?).
Ook beloftencoach Tim Bavré zet een punt achter zijn verblijf op de Freehtiel om zich voor te bereiden op het nakende vaderschap en na het verlies van Tims vader een tweetal weken geleden zal dit gemis met deze blijde gebeurtenis hopelijk wat minder zwaar aanvoelen. Proficiat Tim en hartelijk dank voor de prima samenwerking van de voorbije jaren.

Patrick Van Wesemael