StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat staat mooi op het palmares.
Vrijdag is dikwijls voor de werkende mens een fijne dag omdat het laatste van de week is, maar afgelopen zondag 24 mei was het ongetwijfeld een topdag voor een oud-speler van SK Beveren. Robby Buyens speelde het klaar om met het altijd woelige Sint-Niklaas de promotie naar derde klasse te bewerkstelligen en daardoor binnen het jaar de oogappel van Guido Van Lijsebetten weer naar de derde klasse te brengen. Na een slopende competitie waarin Sint-Niklaas het grootste gedeelte van het seizoen op kop stond, volgde na nieuwjaar een terugval waardoor Petegem het commando kon overnemen en niet meer uit handen gaf. De Klaasjes waren dus aangewezen op de eindronde en daarin werd een foutloos parcours afgelegd. Eerst werd Ingemunster met 2-0 opzij gezet, vervolgens moest Wijgmaal met 5-1 voor de bijl en afgelopen zondag werd het Waalse Deux-Akren in eigen huis met 1-3 in zijn hemd gezet. Knappe prestatie van Robby Buyens met als bekendste oud-spelersgezicht van SK Beveren in zijn team en steevast in de basis Yannic Aerts op de rechtsachter. In de kern, maar geen vaste waarde, verder ook Nathan Volckerick. Het is een huzarenstuk om als trainer 12 lange maanden in dienst te blijven van een vereniging die wordt geleid door de flamboyante preses Van Lijsebetten die noch tegenspraak, noch slechte resultaten duldt.

Volgend seizoen is er dus een dubbele toffe confrontatie tussen Bart Selleslags en Robby Buyens (Bornem-St.-Niklaas) en dat is zeker iets om naar uit te kijken.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Een Hongaarse verdediger van eind de jaren negentig komt vandaag onze fichebak vervoegen. Een naam die nog vertrouwd in de oren klinkt, maar al bij al speelde hij maar 47 matchen voor SK Beveren waarin hij tot één enkel doelpunt kwam. Ik heb vlug even geteld en het lijstje van clubs waar hij speelde is met 14 verenigingen best uitgebreid wat soms wel een twijfelachtig beeld schept over een speler, maar in dit geval was er toch sprake van een zeer degelijke verdediger met een handvol A-caps voor de Hongaarse nationale selectie. Meer weten ? Klik hier.



PVW.