StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalender W-B valt mee.
Maandag raakte de kalender van de Jupiler Pro League bekend en een eerste vlugtige blik hierop leert ons dat het slechter kon.
Dat W-B in zijn eerste 5 wedstrijden al meteen enkele topclubs in de ogen mag zien is geen nieuwigheid meer en dat is nu niet anders. Voor de seizoensopener op zondag 26 juli om 18 uur trekt W-B naar het Constant Vandenstockstadion om er Anderlecht partij te geven. Een week later op zaterdag 31 juli komt Kortrijk naar de Freethiel en in het weekend van 7 tot 9 augustus verplaatsen Vreven en co zich naar Sclessin. Op speeldag 4 en 5 volgen 2 thuiswedstrijden tegen respectievelijk Zulte-Waregem en Moeskroen. De eerste derby tegen Lokeren wordt op Daknam gespeeld in het weekend van 28 tot 30 augustus.
Een meevaller deze kalender omdat Waasland-Beveren dat bij de competitiestart sowieso nog in volle opbouw zal zijn, lastige uitwedsrijden voorgeschoteld krijgt in Anderlecht en Standard en niet dat we ons bij voorbaat kansloos moeten weten in deze matchen, ik vind het interessanter om deze ploegen eerst buitenshuis te mogen bekampen. Het is dan vooral zaak om proberen goed mee te voetballen en liefst zware cijfers te vermijden.
Een bijkomend voordeel is dat W-B in het verleden vaak een aantal toppers op de Freethiel moest ontvangen in volle vakantieperiode en dat zal onze schatbewaarder gevoeld hebben in zijn portemonnee. Kortom, gemakkelijke wedstrijden bestaan niet, maar deze kalender is een meevaller en biedt perspectief voor het gedeelte thuiswedstrijden in het begin. Als men zijn competitiestart niet wil missen doet W-B er goed aan te oogsten in de thuiswedstrijden tegen Kortrijk, Zulte-Waregem, Moeskroen en Oostende. Dat hoeven niet telkens driepunters te worden, maar zodra de eerste binnen is volgt de tweede meestal gemakkelijker.

PVW.