StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Johan Van Rumst is T3.
Oud nieuws ondertussen, maar daarom niet minder interessant. De 37-jarige Johan Van Rumst zal met ingang van dit seizoen de functie van T3 waarnemen en als verbindingsman tussen de A-kern en de beloften fungeren. Johan zal tevens in dienst van de eerste ploeg videoanalyses maken en scoutingswerk verrichten. Het is ook de bedoeling om tweemaal per week de beloften te trainen en hun tijdens de competitiewedstrijden bij te staan met raad en daad. Zijn eigen spelerservaring en Uefa A-trainersdiploma zouden een garantie voor zijn vakmanschap moeten vormen.

Johan was een product van de Lokerse jeugdwerking en als middenvelder bijzonder getalenteerd. Dat talent bleef niet lang onopgemerkt waardoor hij reeds op jeugdige leeftijd de Lokerse kleuren ruilde voor die van Anderlecht. Zoals te verwachten viel was de concurrentie er moordend waardoor Johan nooit echt op het randje van doorbreken stond, een verhaal dat de 2 jeugdige voetballers die in het tussenseizoen van Anderlecht naar W-B overstapten (Billal en Lemans) zeker zullen herkennen.
Eigenlijk herken ik in Johans ervaring die van Kristof Snelders toen de kleine destijds als 16-jarige snotneus vanuit het gemoedelijke GBA bij Feyenoord moest proberen te overleven, maar dit geheel terzijde. Zo belandde Van Rumst tussen 1996 en 2003 op de Freethiel om vervolgens in de lagere reeksen bij o.a. Oostende, Aalst, Deinze, Londerzeel, Evergem, Zele en het Nederlandse Zaamslag zijn voetbalcarrière op lager, maar meer dan behoorlijk niveau, verder te zetten. Als hoofdtrainer heeft Van Rumst é&eactuen seizoen Moerbeke achter de rug in tweede of derde provinciale.

PVW.