StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

arnevandeneynde Arne Van den Eynde wil zich in Bornem weer op de voetbalkaart zetten..

* Arne Van den Eynde wil zich in Bornem weer op de voetbalkaart zetten.
Het is een frappante vaststelling : 2 jaar geleden werd de toen 17-jarige Arne Van den Eynde van de Beverse B- naar A-kern overgeheveld en dat was niet eens een verrassing, want van zijn ploegmaats die ik toen in het kader van een portret in het clubmagazine interviewde, vernam ik dat Arne net dat tikkeltje meer had dan zijzelf en dat waren eerlijke en tegelijkertijd hoopgevende bekentenissen.
Twee jaar later en een karrevracht mislukte transfers verder kom ik tot de onthutsende vaststelling dat Van den Eynde tot nu toe niet één enkele minuut JPL-voetbal achter zijn naam heeft staan en dat was voor Arne een overduidelijk signaal om met spijt in het hart vanwege de vele niet gekregen kansen de Freethiel te ruilen voor derdeklasser KSV Bornem. De hoop om zijn carrière te herlanceren bij Bornem heeft de 19-jarige Melselenaar (op 25 juli wordt hij er 20) echter nog niet opgegeven en nu vrijdag krijgt Arne, uitgerekend tegen de vereniging die hem zelfs geen enkele play-off II-minuut gunde, wellicht de kans om de eerste schuchtere stappen van zijn comeback/doorbraak te zetten.

Ondanks het vriendschappelijk karakter toch een speciale wedstrijd ?
Arne : "Natuurlijk is dat een speciale match voor iemand die nagenoeg zijn hele voetballeven (op de duiveltjes na) voor die club heeft gespeeld en er de laatste 2 jaar deel uitmaakte van de A-kern.
Dan meteen in de eerste wedstrijd voor mijn nieuwe werkgever tegen mijn ex-club mogen spelen, dat is echt iets om naar uit te kijken."

Welk gevoel overheerst : de voldoening van de opleiding en ervaring in de A-kern of toch de ontgoocheling van een gemiste kans ?
Arne : "Ik kan niet ontkennen dat momenteel een gevoel van revanche domineert omdat ik weinig kansen heb gekregen in Beveren. Ik wil vrijdag absoluut een goeie prestatie neerzetten en laten zien wat ik in mijn mars heb. Het blijft voor mij een raadsel waarom ik nooit een deftige kans heb gekregen. Jaarlijks een 20-tal nieuwe spelers moeten inpassen en steeds vechten tegen de degradatie, het was een situatie die niet in het voordeel van jonge spelers pleitte, maar er moet meer zijn geweest. Tijdens play-off II heb ik mijn licht proberen opsteken om te informeren wat er aan de hand was, maar van Brepoels ging het naar Danny De Maesschalck en zo naar Dirk Poppe, maar steeds werd de zwarte piet doorgeschoven."

Schrikt een weinig tot de verbeelding sprekende play-off II in een zwalpend elftal je dan niet af om te debuteren ?
Arne : "In geen geval ! Ik had nog nooit gespeeld en lag er op gebrand iets te bewijzen en wie weet daardoor een nieuw contract in de wacht te slepen, want zo snel kan het soms ook in de andere richting evolueren."

Waar blijf je in die omstandigheden de motivatie halen ?
Arne : "Dat was inderdaad zeer moeilijk en op een gegeven moment lukt dat gewoon niet meer en is men mentaal leeg. Er is wel begrip voor je situatie bij de medespelers, maar ook zij hebben niks te vertellen. In die omstandigheden is het niet moeilijk knopen door te hakken en na een telefoontje van Bart Selleslags die meteen heel duidelijk en direct naar mij toe was, was mijn keuze snel gemaakt. Ik hoop in Bornem de speelkansen te krijgen die mij in Beveren werden onthouden. Als ik die kan afdwingen en gezien mijn jonge leeftijd zit er misschien meer in, maar dat is niet mijn eerste bekommernis. Ik wil in eerste instantie Bornem met goeie prestaties bedanken voor het vertrouwen in mij en ook bepaalde mensen in Beveren hun ongelijk om dat niet te doen, bewijzen."

Ben je wijzer geworden van 2 jaar met de A-kern meetrainen ?
Arne : "het eerste jaar was er eentje van aanpassen, maar het tweede had ik het gevoel er klaar voor te zijn en op het niveau van de andere jongens te zitten. Vandaar ook mijn ongeloof dat ik zelfs in play-of II compleet werd genegeerd. Ik kon er nog ergens inkomen dat men in de bikkelharde strijd voor het behoud geen beroep op onervaren spelers doet, maar voor PO2 lagen de kaarten toch totaal anders."

Wat is je mooiste herinnering aan de Freethiel ?
Arne : "Twee jaar geleden op tweede Kerstdag zat ik op de bank in Jan Breydel en er moest per se gewonnen worden van Blauw-Zwart om onze kansen op het behoud gaaf te houden. Na goals van Bojovic en Trickovski werd het 1-2 waardoor Club Brugge zijn befaamde Kerstfeestje mocht vergeten en dat is toch iets wat bijblijft."

Als fijn besnaarde nummer 10 met een goeie traptechniek (Zinedine Zidane was zijn grote voorbeeld) ligggen er zeker mogelijkheden bij Bornem voor Arne. Twee jaar geleden na een interview dat ik met Arne had, heb ik hem de raad gegeven zijn timiditeit over boord te gooien, want van een nr 10 wordt verwacht dat hij zich laat gelden. Uit datzelfde gesprek herinner ik mij dat de favorieten in het Beverse elftal van dat moment Bas Sibum, Gal Shisch en Rachid Farssi waren en dat is toch opmerkelijk aangezien dat 3 totaal andere types van voetballer zijn dan Arne.

Het gebeurt wel eens vaker dat eigen jeugdspelers hun niet-doorbreken enkel en alleen verhalen op de club en dat is niet altijd de juiste analyse. In het geval echter van Arne Van den Eynde kan ik dit alleen maar beamen, want wie een jeugdproduct op zijn zeventiende overhevelt naar de A-kern bij een eersteklasser en hem vervolgens in 2 seizoenen geen minuut laat spelen, spreekt zichzelf flagrant tegen. Het ga je goed in Klein-Brabant Arne en stiekem hoop ik dat je, liever vroeg dan laat, nog eens mag genieten van een profstatuut en wedden dat Bart Selleslags dat als een compliment zal ervaren? Aan de slag makker !

Patrick Van Wesemael.