StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond is het zover !
Ik heb de indruk dat er meer dan andere jaren wordt naar uitgekeken, maar dat heeft vermoedelijk bij de Beverse supporters te maken met het feit dat na de wedstrijd de voltallige spelerskern met technische staf naar Brasserie Het Kasseibaantje afzakt om er een broodje en een drankje te verbruiken. Maar er zijn meerdere raakpunten die dit vriendschappelijk treffen van deze avond op Breeven zo boeiend maken. In de Gele Ditjes, Blauwe Datjes van woensdag bracht Rudy Beck al een schitterend overzicht (moeten jullie zeker eens lezen voor wie dat nog niet heeft gedaan) van de spelers die in het verleden onderling werden uitgewisseld. Bovendien was er een razend interessant statistiekje van de partijen die in het verleden tussen beide clubs werden betwist en onze fantastverzamelaar Rudy had het daarbij o.a. over een match van een vijftienttal jaar geleden toen de spelers van SK Beveren na de wedstrijd een bezoekje brachten aan Café Den Belly's naar aanleiding van de inhuldiging van ons nieuw supporterslokaal. Ik herinner mij van dit bezoek dat op een gegeven moment Romaric het welletjes vond, met de vingers knipte en helleputte en zijn bende binnen de paar minuten gedwee moesten volgen.
Tof dat Bornem en de Freethielclub de voorbije jaren mekaar zo gemakkelijk vonden : voor Bornem meestal een mooie affiche tegen een eerste of soms tweedeklasser die supportersroots in Bornem heeft en voor SK Beveren en thans W-B een nuttige oefenpot gezien de Klein-Brabanders nagenoeg onophoudelijk in derde klasse vertoefden en dat is altijd een leuke uitdaging om eens te zien wat enkele weken intensief trainen heeft opgeleverd. Maar in dit geval wordt de pees er echt opgelegd vanaf volgende week dinsdag 30 juni wanneer de voltallige spelersgroep voor een weekje op oefenkamp trekt naar Nederland en hopelijk tegen die tijd nog met een paar ervaren krachten in de defensie is uitgebreid. En natuurlijk gaat de zoektocht naar een betrouwbare sluitpost ondertussen onverminderd door. Zou Bart Selleslags in zijn trukkendoos een oplossing gevonden hebben voor de dreiging van Langil en zadelen de ex-Waaslanders Tom Vermeire en Arne Van den Eynde de mannen van Stijn Vreven met een nachtmerrie op, deze avond omstreeks 20.45 uur volgt het antwoord. Schitterend ook dat de Bornemse supportersclub Geel-Rood een oproep deed aan hun Wase collega's om te verbroederen en er een sfeervolle avond van te maken. Voetbal is immers nog mooier als datgene op het veld een verlengstuk krijgt naar het gebeuren naast het veld.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Op de dag van onze algemene ledenvergadering (vrijdag 10 juli) bereikt hij de gezegende leeftijd van 70 jaar en dat is een gevolg van zijn groot doorzettingsvermogen. Al een aantal jaren vecht hij immers tegen de gevreesde ziekte van deze tijd en dat doet hij met succes, want elke thuiswedstrijd van Waasland-Beveren zit hij steevast met Bob Rogiers en Freddy Buyl op de tribune. Met 206 wedstrijden op de teller voor SK Beveren mogen we spreken van een monument, maar het palmares van dit monument had er nog een stuk fraaier kunnen uitzien wanneer hij midden de zeventiger jaren niet was betrokken geweest bij een onverkwikkelijke omkoopaffaire. Meer weten ? Klik hier.



PVW.