StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B MAAKT HET VERSCHIL OP STILSTAANDE FASES.

Vrijdagavond heeft Waasland-Beveren in het gezellige decor van het Breevenstadion te Bornem met 0-3 gewonnen van gastheer KSV. De derdeklasser onder leiding van Bart Selleslags die in zijn team met Tom Vermeire en Arne Van den Eynde twee gewezen Freethielboys had, lag niet onder in het spel, maar diende in de 20ste minuut een eerste doelpunt te incasseren toen een vrijschop van uitblinker Thibau Moulin door Gano in doel werd gewerkt. Op het half uur lag opnieuw een stilstaande fase aan de basis van de 0-2. Moulin met de hoekschop en in eerste instantie kon de kopbal van Buatu nog worden afgeweerd, maar de goed gevolgde Myny prikte de 0-2 russtand op het scorebord.
Het eerste gedeelte van de tweede helft gebeurde er niet zoveel. Cruciaal was op het uur een rode kaart voor El Mouatas waardoor de thuisploeg nog een half uur met een mannetje minder verder moest. Bij het ingaan van het slotkwartier zette het duo Moulin-Ibou een knappe één-twee op afgerond door laatstgenoemde, tevens de 0-3 eindstand zodat Thibau Moulin in alle drie de doelpunten een voet had. W-B voetbalde, voor en na die uitsluiting, voldoende kansen bijeen om de score te verdubbelen, maar de scherpte ontbrak om met de geboden mogelijkheden meer te doen.
Tot slot : het is maar een detail, maar wel eentje waar de keepers Goblet en Janssens een beetje fier op mogen zijn, want na 3 oefenduels werden zij nog niet gepasseerd, met dank uiteraard ook aan de defensie.

Een best genietbare pot vriendschappelijk voetbal waarin Bornem zeker een mooi aandeel had, eindigde dus op 0-3 waardoor op en naast het veld en in de beide kampen alleen maar tevreden gezichten te zien waren.

Bij Waasland-Beveren vielen Thibaut Moulin en de rechterflank met Laurent Jans en Olivier Myny in de smaak bij de fans. Bij Emond en Gano ontbrak wellicht om uiteeenlopende redenen nog wat scherppte. In het hoofd van Renaud sluimeren duidelijk transfergedachten en Gano zal haast zeker geregeld zijn goaltjes meepikken, maar op technisch vlak lijkt hij op het eerste zicht beperkt. Al bij al een bijzonder geslaagde oefenpot omwille van het gebeuren op de groene rechthoek, maar ook de publieke belangstelling was een meevaller en daarbij zullen de schitterende weersomstandigheden ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

Voor de Freethielvrienden Bornem kreeg de avond nog een fantastische apotheose omdat een half uur na afloop van de wedstrijd de spelersbus een bezoekje bracht aan ons lokaal Het Kasseibaantje. Waar de sfeer gewoonweg optimaal was. Vicky en Yannick hadden gezorgd dat spelers en technische staf konden genieten van een lekker broodje, maar tussendoor namen de spelers ruimschoots de tijd om een babbel te maken met de supporters en dit onvergetelijk moment digitaal te vereeuwigen. De bestuursleden Hennie van Gijsel, Gerry Smet en Jan Coene met hun respectievelijke dames waren eveneens van de partij en zagen dat het goed was. Waasland-Beveren heeft er voor gekozen om na een aantal moeilijke jaren een andere weg in te slaan en dan kunnen soms onverwachtse hindernissen opduiken, maar met gebundelde krachten is veel mogelijk. Dat de hele entourage er hopelijk mag in slagen, vooral in momenten van zware beproeving die er sowieso zullen komen, de handen in mekaar te slaan om dreigend ontij te weren. We hebben een jonge en enthousiaste spelersgroep die dynamisme uitstraalt en een technische staf die op dezelfde golflengte zit. Laten bestuur en supporters dit positivisme oppikken en er mee aan de slag gaan elk op hun terrein en dan kan er weer iets moois groeien op de Freethiel.

Patrick Van Wesemael.