StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kick-off groot succes.
Maandagavond was er een ruime belangstelling op de Freethiel voor de kick-off 2015-2016 en dat is een wat moderner woord voor wat men in het verleden de ploegvoorstelling noemde. Pers, aandeelhouders, bedrijven, Supportersfederatie, voltallige spelerskern + technische staf en clubleiding van W-B waren goed vertegenwoordigd en toegegeven : de organisatie was perfect en verliep vlekkeloos. Het geheel werd vlot aan mekaar gepraat door sportjournaliste Hilde Van Maldere die als eerste voorzitter Jozef Van Remoortere op het geïmproviseerde podium dat aansloot op de nieuwe tribune, riep.

Jozef merkte op dat de ruime belangstelling van maandagavond een deugddoend en positief signaal is dat wordt ervaren als een "go" van de hele entourage voor de doorgevoerde hervormingen binnen de club. In zijn terugblik had Jozef het over : “"Met bibberen en geluk hebben we ons de voorbije 3 seizoenen kunnen handhaven" en vooral de manier waarop in de laatste wedstrijd tegen Lokeren er pas in de blessuretijd zekerheid kwam over play-off II noopte hem tot de uitspraak "dit willen wij het komend seizoen absoluut niet meer meemaken". Hij verwees daarbij naar het voorbije turbulent seizoen en het plotse vertrek van Bob Peeters waardoor een aantal spelers die werden aangetrokken volgens Bobs opvolger Vangeneugden dan weer niet in zijn ploeg pasten. De voorzitter kwam ook terug op de bestuurlijke hervormingen binnen de club waarbij een directieraad, raad van bestuur en adviesraad in het leven werden geroepen en onder wiens vleugels voortaan de sportieve, commerciële, en financiële cel ressorteren, evenals de jeugd, administratie en horeca. Ook de nieuwkomers Dirk De Beule en Walter Clippeleir werden genoemd. De president onderstreepte ook hoeveel waarde de club hecht aan de betrokkenheid van de aandeelhouders, sponsors, supporters en sympathisanten. Van Remoortere sprak zijn fierheid uit over het feit dat Waasland-Beveren recentelijk werd bedacht met een gouden award voor een sociaal project en benadrukte dat de inzet voor dergelijke projecten in de toekomst onverminderd zou doorgaan. Ook het "we believe team" kreeg veel appreciatie voor hun medewerking aan het geciteerde initiatief. Jozef bedankte tot slot het hele bestuur, het personeel en de vele vrijwilligers die dagin, daguit met het lot van de club begaan zijn. Maar ook de burgemeester en zijn college van schepenen en de leden van de gemeenteraad werden in deze hulde betrokken.
Na dit woordje van de voorzitter werd de reporrtage van het "We Believe team" afgespeeld, maar aangezien dit al enkele weken online te bekijken is kom ik hier niet op terug.
Morgen en de komende dagen zal ik een poging doen om nog een aantal sprekers van die avond te citeren, maar om toch een beetje uptodate te blijven kan ik nu reeds meegeven dat Gerry Hoste maandagavond tot een overeennkomst kwam met Waasland-Beveren om opvolger te worden van de naar Lokeren vertrokken keeperstrainer Erik Amelinckx. Gerry was vorig seizoen aan de slag bij Sint-Niklaas, maar heeft een verleden als jeugdkeeper bij SK Beveren.

PVW.