StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vervolg sfeerbeeld kick-off 2015-2016.
Nadat voorzitter Van Remoortere zijn welkomstwoordje had gedaan en vervolgens de videoreportage werd afgespeeld van het "We Believe Team" die trouwens al een tijdje online te bekijken is op de website van Waasland-Beveren, werd coach Stijn Vreven door Hilde Van Malderen op het podium geroepen om zijn zegje te doen. In die reportage van het "We Believe Team" werd onze trainer op een gegeven moment afgeschilderd als een pitbull en Hilde's eerste vraag was dan ook, ben je een pitbull ?
Stijn : "soms", en ga je er de zweep op leggen was de logische vraag op zijn antwoord.
Stijn : "dat hoort zo, want je krijgt niks voor niks in het leven. Die regel geldt niet enkel in het voetbal, maar is ook van toepassing in ons dagelijks bestaan : zonder keihard werken wordt het lastig om iets te bereiken in het leven. Daarom gaan we samen alles geven."

Voel jij je al een beetje Waaslander ?
Stijn : "ik voel mij hier absoluut al thuis en ben bijzonder warm onthaald. Dit is een club waar men zijn ei volledig kwijt kan op het vlak van accommodatie en verzorging. Ikzelf en de spelers hebben geen enkel excuus om er een goed seizoen van te maken."

Voor de mensen die je nog niet zo goed kennen, welk soort trainer ben jij ?
Stijn : "zoiets is moeilijk om van zichzelf te zeggen. In de wandelgangen hoor ik wel eens streng te zijn en op discipline te staan, maar ik hou het liever bij gedreven en enthousiast en dat is een kleine nuance. Het klopt wel dat ik er kort opzit en het hoogst haalbare nastreef. Eigenlijk leg ik de lat voor mijzelf en mijn spelers altijd net iets te hoog met de bedoeling iedereen scherp te houden en te vermijden dat we te snel tevreden zijn."

Hoe zijn de eerste weken verlopen ?
Stijn : "wij hebben in perfecte omstandigheden kunnen trainen op schittterende velden. Op sportief vlak heeft Waasland-Beveren aan kwaliteit gewonnen met een aanntal zeer goeie transfers waarvan het merendeel Belgische jongeren die definitief van de club zijn. Het is nu aan ons om die gasten beter te maken, hier in de toekomst te laten doorgroeien of voor veel geld te verkopen. Dit is geen bont allegaardje zoals in het verleden, maar een frisse wind die moet zorgen voor een nieuw elan zodat iedereen weet waar we naartoe willlen en waarvoor we werken."

Hierna moest ondervoorzitter Dirk Huyck op het appel verschijnen, maar zijn relaas lezen jullie morgen.

* W-B wint ook vierde oefenpot.
Maandagavond op de eerste dag van het oefenkamp speelde Waasland-Beveren al meteen vriendschappelijk. Amateurclub Taksandria (niveau Kruibeke) was net als vorig jaar de tegenstander en er werd met 1-7 gewonnen. Het laatste half uur van de partij stond W-B met 10 man op het veld omdat M.Silla geblesseerd was uitgevallen. Bij rust leidde de mannen van Stijn Vreven met 0-5 na goals van 2x Emre, 2x Ibou en De Belder. Wilmet en Billal dikten verder aan tot 0-7 en daarna incasseerde W-B zijn eerste doelpunt in de oefencampagne. Aanstaande zaterdag 4 juli om 16 uur speelt Waasland-Beveren op het veld van de Duitse tweedeklasser Bochum.

PVW.