StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vervolg sfeerbeeld kick-off 2015-2016.
Dirk Huyck mocht Stijn Vreven opvolgen als gastspreker en ook hij kreeg van Hilde Van Malderen de vraag om zich voor te stellen.
Dirk : "ik ben de fiere ondervoorzitter van Waasland-Beveren en tevens eindverantwoordelijke van de Sportieve Cel. Deze Sportieve Cel is al maanden zeer druk in de weer en wordt verder gevormd door Hennie Van Gijsel en Gerry Smet namens de Raad van Bestuur, sportief adviseur Filip De Wilde, hoofdscout Daniël De Clerck en teammanager Danny De Maesschalck. Deze Cel had als eerste de opdracht een nieuwe sportieve visie te schrijven met het oog op de toekomst en ik wil graag enkele belangrijke peilers voor deze sportieve visie meegeven : een strenge selectie gebaseerd op kwaliteit, maar ook gecombineerd met mentaliteit, want die 2 horen onlosmakelijk samen in het voetbal. Onze prioriteit ligt vooral Belgisch, daarna Europees en pas dan mondiaal. Zoals Stijn reeds vertelde, wij willen spelerswaarde creëren omdat het van levensbelang is voor deze club. We willen ook werken met langdurige contracten omdat die het voordeel hebben dat er meer verbondenheid komt met de vereniging. Wij willen een vechtersmentaliteit creëren naar analogie met die van onze coach. Het is de bedoelng om een collectieve groep te kneden waarbij het groepsgevoel centraal staat en niet het individu. En last but not least willen we dit doen binnen de financiële mogelijkheden van de club."

Waarom hebben jullie voor Stijn Vreven gekozen ?
Dirk : "de RVB volgt al lang de prestaties van Stijn. Na een eerste gesprek bij mij thuis met Danny De Maesschalck en Stijn was er meteen een klik, in de liefde zou men spreken over "liefde op het eerste zicht". We hebben Stijn gekend als speler en zijn vechtersmentaliteit past perfect in onze sportieve visie waardoor we zeer snel tot een akkoord zijn gekomen."

Waar willen jullie eindigen was het slotvraagje van Hilde ?
Dirk : "ik ga misschien mijn hoop uitspreken en niet een pronostiek. We zouden heel graag finishen bovenaan de rechterkolom, tiende tot twaalfde plaats met bij voorkeur enkele sportieve uitschieters waaraan de supporters zich kunnen optrekken. Proberen te bouwen aan een sterke thuisreputatie zoals SK Beveren in het verleden is een bijkomende uitdaging en trachten een keertje in de Belgische beker wat verder door te stoten."

En toen was het moment aangebroken voor presentatrice Hilde Van Malderen waarop ze de hele technische staf op het podium vroeg die het dit seizoen zullen gaan maken voor Waasland-Beveren en dat was een even mooi als ruim gezelschap. Iedereen klaar ?
De assistent-trainers Herman Vermeulen en Johan Van Rumst, conditietrainer Werner Martens, krachttrainer Maurits Van Damme, keeperstrainer Gerry Hoste, teammanager Danny De Maesschalck, sportief raadgever Filip De Wilde, hoofdscout Daniël De Clerck, de scouts Kristof Van Vosselen, Marc De Puyt en Eric De Witte, de afgevaardigden Jozef Van Goethem en Rudy De Bruycker, de materiaalmannen Willy Vandevelde en Lucien De Coen, de clubartsen Frank De Winter, Radja De Beer, Michaël Saelemans en tot slot de kinesisten David Bombeke, Leen Van Damme en Marc Delaruwel en pedicure Ann Rooman.
Vervolgens werd de uitgebreide selectie voorgesteld aan de aanwezigen die met volle teugen genoten van deze knappe en gewaardeerde show, maar alhoewel het nog even wennen is aan de namen, zijn deze uiteraard eenvoudig terug te vinden op de website van W-B.

Wordt vrijdag vervolgd met een woordje van commercieel en operationeel directeur Dirk De Beule en ook hij is nieuw bij de club.

PVW.