StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Welkom Gary Coulibaly.
Er werd om gevraagd en aan dat verzoek is vrijdag een gunstig antwoord gegeven.
Centraal op het middenveld krijgt W-B voor het komend seizoen met een optie voor een tweede, ervaring in de persoon van de 29-jarige Gary Coulibaly.
Gehoopt wordt uiteraard dat deze Fransman met Malinese roots waarvan wordt gezegd dat hij een bijzonder grote longinhoud heeft, een basisplaats zal veroveren hetzij als nr 6, hetzij als nr 8.
En afgaande op het palmares van deze nieuwkomer heb ik er alle vertrouwen in dat hij inderdaad in staat moet zijn het Beverse middenveld nuttige diensten te bewijzen.

* Vervolg sfeerbeeld kick-off 2015-2016.
Het was persverantwoordelijke Callens zelf die Dirk De Beule kwam opvolgen en Ward begon met een persoonlijk woordje van dank aan Cappa (United Brands) omwille van de prachtige kledinglijn die speciaal werd ontworpen voor Waasland-Beveren. Van vrijetijdskledij tot wedstrijdshirts en trainingspakken, de omschrijving uniek en fraai was perfect gekozen. Ward was ook bijzonder fier te mogen aankondigen dat alle beschikbare sponsorartikelen die verkrijgbaar zijn in de gloednieuwe fanshop, voortaan ook online kunnen worden aangekocht en dat is toch een hele vooruitgang. Naast de vernieuwde clubshop en webshop is er nog een derde mogelijkheid voor de supporters om zich te bevoorraden, nl. de winkel van Cappa United Brands in het shoppingcenter te Sint-Niklaas. En het aanbod is zeer divers : naast de geciteerde kledij die de spelers dragen, biedt United Brands ook loop- en voetbalschoenenn aan waarop de abonnees van Waasland-Beveren met hun Cappa Roalty Card nog een korting genieten. Maar het aanbod van Cappa United Brands is ruimer dan de opgesomde kledij en schoenen, want men kan het qua merchandising niet zo gek bedenken of het is verkrijgbaar in een Wasland-Beverenversie : tassen, GSM hoesjes, douchegel, bedovertrekken, pennen, schoolmateriaal, fopspenen enz.

Na deze kennismaking met de artikelen van United Brands, werd W-B nog voor de eerste officiële competitiewedstrijd is afgetrapt, voor de eerste keer dit seizoen (en laat ons hopen dat het niet voor de laatste keer is) bedacht met een mooie/deugddoende onderscheiding. In zijn welkomstwoordje had voorzitter Van Remoortere het al over Waasland-Beveren als een sociale club. Voor het project de Waasland-Beveren Cup, een scholentornooi waarin fairplay centraal staat, ontving Vally Van De Merlen namens W-B uit handen van Stijn Van Beveren van de Pro League, het Pro league Plus Award en hij deed dat met de volgende strelende woorden : "ik heb van de diverse sprekers begrepen dat Waasland-Beveren wil streven om een middenmotor te worden, maar wat betreft het sociale zijn jullie een absolute topper." Een fantastisch compliment dat Vally en de geïnteresseerde toehoorders stil maakte, maar onze Community Manager was nog net alert genoeg om het award in ontvangst te nemen.

Na dit gevoelig intermezzo was het de beurt aan burgemeester Marc Van De Vijver die nog eens terugblikte naar het schitterend verleden van SK Beveren en de daaraan verbonden naambekendheid van de gemeente Beveren tot ver buiten de landsgrenzen. En waar de voorgaande sprekers eerder voorzichtig optimistisch waren voor wat de sportieve verwachtingen betreft, schatte de burgemeester het een stuk rooskleuriger in met een voorspelling die aanleunde bij de linkerkolom.

En eindigen deden we met de man die opende nl. voorzitter Jozef Van Remoortere die een indrukwekkend overzicht gaf van de sportieve loopbaan van afscheidnemend manager Dirk Poppe die zich uitstrekte over een kleine 25 jaar en indrukwekkend kon niet beter gekozen zijn. Hoge bomen vangen veel wind, maar ondanks die (en in die functie is dat onvermijdelijk) bij momenten sterke tegenstroming, heeft Dirk het er schitterend van afgebracht. Hij nam daarna kort het woord om iedereen waarmee hij in het verleden heeft samengewerkt van harte te bedanken en besloot met het emotionele zinnetje (zeker gezien zijn afscheid) en daarmee de link leggende naar het We Believe Team "I Believe in". Ik hou er overigens aan Dirk en zijn echtgenote Carine, evenals de kinderen en kleinkinderen, een gezond, gelukkig en minder hectische verderzettting van hun leven toe te wensen en nogmaals te bedanken voor zijn tomeloze inzet met de bedoeling de clubbelangen als een absolute prioriteit voorop te stellen. Meteen het einde van een door iedereen zeer gesmaakte avond en als het niveau van dit gebeuren toonaangevend is voor wat sportief moet volgen vanaf eind juli, ziet het er allemaal veelbelovend uit. Een dikke proficiat aan de organisatoren !

PVW.