StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Esch en W-B houden het bij een brilscore.
Woensdagavond heeft Waasland-Beveren op bezoek bij het Luxemburgse Fola Esch 0-0 gelijk gespeeld. De Luxemburgers en ex-club van Laurent Jans zijn in volle voorbereiding op de tweede kwalificatieronde voor de CL waarin het tegenover Dynamo Zagreb staat, zijn dus een valabele tegenstander om eens te kijken wat een drietal weken voorbereiding hebben opgeleverd.

De wedstrijd had plaats op een prima verzorgd terrein dat echter wel aan de krappe kant was waardoor er weinig ruimte was en de match gesloten verliep met amper doelkansen. Het was de van Roeselare overgekomen flankspeler Olivier Myny die in elke helft een goeie mogelijkheid onbenut liet. De nieuwkomers Coulibaly centraal op het middenveld en Henkinet in doel bevestigden het positieve dat de scouts in hen zagen en waarvoor ze naar de Freethiel werden gehaald. Centraal achterin was er een plaatsje voor Hugo Sousa en Buatu. De positie van linksachter werd de eerste helft ingenomen door Niels De Pauw, terwijl Glen Leemans het tweede bedrijf voor zijn rekening nam. Toch ziet het er naar uit dat eerstdaags de komst van een meer ervaren linksback wordt afgerond waardoor beide youngsters waarin de club het volste vertrouwen heeft, nog even kunnen rijpen. Interessant is tevens de vraag of Vreven aan het seizoen zal beginnen met ofwel Zinho Gano, ofwel Renaud Emond. Logisch zou zijn dat de Wase topschutter van vorig seizoen met 14 goals de voorkeur geniet op de van Moeskroen naar W-B getransfereerde Gano, maar de neus van Emond lijkt voorlopig wat verstopt met transferbeslommeringen waardoor het mij niet zou verbazen dat de frisser ogende Gano een eerste tikje heeft uitgedeeld. Maar gezonde concurrentie is een goeie zaak en kan het niveau van beide spelers ten goede komen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Nog maar eens een Ivoriaan komt onze fichebak vanaf vandaag vervoegen. Een aanvaller die, als hij in zijn dagje was, in elke eersteklasser zijn plaatsje in de basis zou kunnen verantwoorden. Nu krijgen Afrikanen vaak het etiket opgekleefd dat zij zodra het vijandig doel opduikt te speels met de bal omspringen en daardoor weinig efficiënt zijn, maar deze kon er toch iets van hoor. Jammer dat hij als prille dertiger volgens mij net iets te weinig uit zijn carrière heeft gehaald. Klik hier.

PVW.