StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Over positivisme gesproken.
Een uitspraak die kan tellen ! Ik heb hem altijd al een boeiend iemand gevonden en dat zal nog niet zo snel veranderen. De jonge trainer van Sint-Truiden Yannick Ferrera is naast een talenknobbel ook een uitstekende trainer vooruitgestuwd door een aanstekelijk positivisme. Heeft niks te maken met een vlotte prater of zich goed kunnen verkopen, maar met een ongeëvenaard vakmanschap en dito beroepsliefde. Donderdag in Radio Tour de France op Sporza Radio werd STVV voorgesteld en er is mij een uitspraak bijgebleven die ik jullie niet wil onthouden. Op de vraag wat hij er als trainer graag nog van spelers zou zien bijkomen, antwoordde Yannick zonder verpinken : "mij zal je nooit horen zeuren over spelers die ik niet heb. Ik word betaald om te werken met de spelers die er wel zijn."
Dat zijn toch uitspraken die elke bestuurder als muziek in de oren moet klinken.
Zou het daarom zijn dat de clubleiding van W-B al enkele keren aan de mouw trok van Ferrera ?

* Uitbaters Themacafé krijgen erkenning.
Het Themacafé (oude businessgebouw van de Freethiel tegenover de nieuwe tribune) is sinds de fusie met RS Waasland de plaats bij uitstek gebleven waar supporters van SK Beveren hun hartje kunnen ophalen met op de bovenste verdieping het KSKB Museum. Ondanks de sportief mindere resultaten de voorbije 3 jaar, kon het Themacafé wel goeie cijfers voorleggen en dat heeft er toe geleid dat de VZW Themacafé voortaan ook de uitbating van de drankpunten Sibel en Avia in de nieuwe tribune voor zijn rekening zal nemen. En wat die uitbating betreft : na een sabatjaar komt een vertrouwd gezicht de leiding van het Themacafé wederom vervoegen. Ingwin Daman en Filip Batens krijgen opnieuw versterking Van Ronny Vanderbiesen.

Goed om weten is dat nu reeds de menu's van het Themacafé (de zogenaamde footlunches) reeds voor het hele jaar bekend zijn en het moet gezegd, ze zien er veelbelovend uit. Toegegeven, de prijs voor een footlunch werd opgetrokken van 25 naar 28 Euro, maar daartegenover staat dat met de traiteur afspraken werden gemaakt om ook een tandje bij te steken wat de kwaliteit betreft.

Met ingang van dit seizoen is het trouwens niet meer mogelijk om voor de wedstrijd en tijdens de rust (er zal gecontroleerd worden) in het Themacafé-boven iets te gaan drinken. Na afloop van de wedstrijd kan dat wel.

PVW.