StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Met dank aan Danny De Maesschalck, Filip De Wilde en Maarten Goffin.
Vrijdagavond 10 juli is de volgende avond die mag worden toegevoegd aan het steeds dikker wordend geschiedenisboek van de Freethielvrienden Bornem. Trouwens, in oktober van dit jaar bestaat onze Bornemse supportersclub ononderbroken 40 jaar en die verheugende gebeurtenis zullen we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Maar het feestvarken van de avond was Maarten Goffin van het "We Believe Team" die werd ingehuldigd als nieuwe peter van de Freethielvrienden en dat was zowel voor onze supportersclub als voor Maarten zelf een mooi moment. Met het inhuldigen van Maarten als peter stappen de Freethielvrienden voor het eerst af van de traditie om een speler als peter aan te stellen en daar is een goeie reden voor. Veel voetbalclubs zijn tegenwoordig een duiventil waar het een komen en gaan van spelers en trainers is waardoor het zo goed als uitgesloten is om een band te creëren tussen spelers en supporters. Tijdens een busverplaatsing met de Freethielvrienden had Maarten zich een keertje laten ontvallen dat, wat er ook op sportief vlak zou gebeuren met Waasland-Beveren, hij nooit zou overwegen de club in de steek te laten. Die uitgestoken hand heeft uiteindelijk geleid tot de samenwerkng tussen de Freethielvrienden en Maarten en we gaan er van uit dat dit een langdurige overeenkomst wordt waaraan club en spelers misschien een voorbeeld kunnen nemen.
Met Danny De Maesschalck werd het terug- en vooruitblikken en uit het verleden weten we dat dit een kolfje naar de hand van onze teamchef is, maar het was wel een flink belegde boterham. En het moet gezegd, Filip De Wilde knabbelde graag mee aan die boterham omdat er toch zoveel eten aan was, maar uiteraard hadden we het met de Zelenaar ook over zijn fantastisch verleden bij SK Beveren en de schitterende carrière die zou volgen nadat hij door de grote poort de Freethiel had verlaten. De vele anekdotes waren om van te smullen waardoor de tijd veel te vlug passeerde. Een avondje topamusement met geweldige hoofdrolspelers en dat in een supergezellig decor bij genietbare temperaturen in de veranda van Het Kasseibaantje, daar doet een mens het toch voor ! Dank ook aan PR Ward Callens van Waasland-Beveren die de moeite had genomen om naar Bornem te komen.

PVW.