StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond Tienen-WB.
Deze avond om 19 uur is Waasland-Beveren de gast in het Bergéstadion van Tienen om er de plaatselijke derdeklasser partij te geven. Nu de eerste competitiewedstrijd steeds nadrukkelijker aan de deur komt kloppen (zondag 26 juli om 18 uur wacht Anderlecht de Waaslanders op in het Constant Vandenstockstadion), winnen dit soort vriendschappelijke potjes voetbal uiteraard aan belang. Het blijven natuurlijk matchen waarvan het resultaat ondergeschikt is aan afgesproken opdrachten met de trainer, maar ik ga er toch van uit dat niemand in deze fase van de voorbereiding graag zwaar op de bek gaat tegen om het even welke tegenstander. Het veelvuldig wisselen tijdens wedstrijden is immers achter de rug en anderhalve week voor een openingsduel wil een coach liefst toch wat terugzien van de gedurende 6 weken geïnvesteerde trainingsarbeid. Wellicht krijgen de nieuwkomers Coulibaly en Henkinet vanavond een tweede gelegenheid om zich aan de supporters te tonen en het hoopgevende uit hun eerste match te bevestigen.
Tienen is de club waar in een recent verleden Mike De Silva en Michaƫl Lacroix werden opgevist en met redelijke verwachtingen naar de Freethiel werden gehaald, maar het werd helaas tweemaal een flinke ontgoocheling.

* David Destorme bouwt aan een nieuwe toekomst.
Veel supporters zagen er hem graag nog een jaartje bij doen op de Freethiel als speler en zo geschiedde. De bijna op voetbalpensieoen gearriveerde Destorme die net over de Belgische grens in het Nederlandse Axel woonachtig is, kan met zijn schat aan ervaring elke spelersgroep nuttige diensten bewijzen. En als hij daartoe in staat is voor zijn wat jongere ploegmaats, moet dat sowieso het geval zijn voor de veel jongere beloften. Een schitterende zaak voor David die op deze manier een ideale leerschool in de schoot geworpen krijgt nu hij in het bezit is van de nodige trainersdiploma's, maar ook een fantastische zaak voor Waasland-Beveren dat een geëngageerd iemand als Destorme zich wil ontfermen over onze beloftenploeg. David zal worden bijgestaan door oude rot Walter Engels (en laten we zeggen dat dit slaat op zijn jarenlang verblijf op de Freethiel en minder op zijn leeftijd), terwijl T3 Johan Van Rumst de eindverantwoordelijkheid draagt. Maar ook Werner Martens en Maurits Van Damme, respectievelijk voetbalconditietrainer en krachttrainer, zullen genoemd trio mee omkaderen. Kortom, de meer professionele aanpak waarop het eerste elftal voortaan kan rekenen, gaat verder dan enkel de A-kern en laat ons hopen dat die aanpak op termijn vruchten zal afwerpen.

PVW.