* Waasland-Beveren niet voorbij derdeklasser Tienen.
Over precies 11 dagen maakt Stijn Vreven zijn eersteklassedebuut en een mooier décor dan het Constant Vandenstockstadion is bijna onmogelijk. In afwachting daarvan en na een tot nu toe geslaagde voorbereiding, oefende W-B dinsdagavond in en tegen derdeklasser Tienen. Na een 0-0 ruststand eindigde de partij op een 1-1 puntendeling. Waasland-Beveren voetbalde in een niet onaardige eerste helft een handvol halve en hele kansen bij elkaar, maar de scherpte bij de afwerking ontbrak. De tweede helft had minder om het lijf en het was Willems die voor de thuisploeg met een rake kopbal de Suikerploeg op voorsprong zette omstreeks de 50ste minuut. Een ruim kwartier later poeierde Vanzo knap de gelijkmaker binnen. Zaterdag wordt wederom vriendschappelijk gespeeld en ditmaal is de bestemming en tegenstander vierdeklasser Leopoldsburg. Aangenomen mag worden dat dan heel wat jongens zullen spelen die in Tienen aan de kant bleven. De generale repetitie voor 26 juli is voor zondag 19 juli tijdens de fandag wanneer om 15 uur het Griekse Astras Tripoli op de Freethiel partij wordt gegeven. Vermoedelijk krijgen we dan het debuut van onze laatste Zweedse aanwinst die in principe morgen donderdag opnieuw op de Freethiel neerstrijkt nadat hij er maandag een driejarig contract ondertekende. Meer hierover donderdag.

* Astras Tripoli wordt tegenstander op fandag.
Waasland-Beveren doet al jaren zijn stinkende best om tijdens de fandag een degelijke tegenstander met naam in de ogen te kijken, maar ofwel de ordediensten, ofwel de portemonnee zaten in het verleden dwars. Aanstaande zondag 19 juli staat de fandag op het programma en gisteren dinsdag raakte de naam bekend van wie W-B zondagnamiddag om 15 uur partij zal geven op de Freethiel. Het is uiteindelijk het Griekse Astras Tripoli geworden waarmee de helft van het verlanglijstje is ingevuld. Tripoli is wel degelijk een zeer degelijke tegenstander die het voorbije seizoen op een verdienstelijke vierde plaats eindigde in de Griekse competitie en zich daardoor kwalificeerde voor de voorrondes van de Europa League. Ook vorig seizoen speelden de bewoners van het eiland Peloponnesos Europees voetbal. In de voorrondes werd o.m. het Duitse Meinz 05 uitgeschakeld en in de groepsfase eindigde het knap derde in een groep met o.a. Besiktas, Tottenham en Partizane Belgrado. Het team is met enkele Argentijnen Zuid-Amerikaans getint, maar er loopt ook een gewezen Belgische belofteninternational rond. Goeie tegenstander dus, maar geen echte naam en daar zitten de supporters nu toch al enkele jaren op te wachten.