StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Defensie W-B bijna compleet.
Omdat David Addy en Waasland-Beveren hun samenwerking hebben stopgezet, moest onze club op zoek naar een vervanger. Met Glen Leemans heeft het toekomstgericht een optie genomen op die positie, maar de gewezen Anderlechtbelofte moet nog enkele stappen zetten om een seizoen lang op hem te rekenen als titularis. Dat Addy zou vertrekken lag in de lijn der verwachtingen en daardoor werkte de club achter de schermen aan 2 pistes. Op nummer 1 stond Erdin Demir die het uiteindelijk is geworden, maar er was ook een Finse linksachter in beeld met een verleden bij het Nederlandse heerenveen.
Erdin Demir is een 25-jarige Zweeds international met Turkse roots. Hij kwam de voorbije 4 jaren uit voor het Noorse Brann Bergen waarvan het huidige seizoen dat daar nu halverwege is, in de Noorse tweede klasse. Erdin is zeker een speler die Waasland-Beveren, hopelijk op korte termijn, prima diensten kan bewijzen, want Zweeds international en dus ploegmaat van een zekere Zlatan Ibrahimovic, dat klinkt wel bijzonder aantrekkelijk.
Met de komst van Erdin Demir zit de vorming van een compleet nieuwe defensie er bijna op. Het is nu nog enkel wachten op een Finse centrale verdediger die pas zijn club Helsinki mag verlaten wanneer de Finnen zijn uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Op dat vlak is het een tegenvaller dat Helsinki dinsdagavond op verplaatsing ging winnen met 1-3 tegen Ventspils (Letland) waardoor het wachten wellicht wordt verlengd, maar het past in deze een sportieve houding aan te nemen en het beste te verhopen voor Helsinki en onze toekomstige centrale verdediger.
De kans is dus groot dat W-B in het Constant Vandenstockstadion met het centraal duo Buatu-Sousa zal beginnen met links achterin Demir en rechts Jans.

PVW.