Nadat eerder Sint-Truiden tegen Club, Kortrijk tegen Standard en Westerlo tegen Gent de eer van de kleinere ploegen met verve hadden verdedigd, begon er spontaan in Beverse supportermiddens wat hoop te leven dat er misschien ook in Anderlecht wel iets te rapen zou vallen. Vooral toen zondagmiddag bekend raakte dat aanwinst Ezekiel nog een weekje administratieve rust kreeg, werd die hoop nog wat versterkt.
Of die hoop ook bij de mannen van Stijn Vreven was doorgedrongen was zeer de vraag, want vooral in de eerste helft bakte W-B er maar weinig van. Of de vroege openingsgoal van verloren zoon Gillet daar iets mee te maken had ? Het zou natuurlijk kunnen maar te veel respect voor een tegenstander is nooit een goeie raadgever. Gelukkig haalde de thuisploeg na die openingstreffer de voet van het gaspedaal waardoor de bezoekers al bij al gemakkelijk stand konden houden, een tweede doelpunt van Anderlecht via Silla niet meegerekend. Waasland-Beveren kwam niet verder dan wat schuchtere tegenprikken waarbij Proto nauwelijks diende tussen te komen.

Zou Vreven aan de rust zijn eerste donderpreek in Wase loondienst hebben afgestoken ? Feit is dat we na rust een heel ander Beveren te zien kregen. was get die gretigheid of een op zijn lauweren rustend Anderlecht, feit is dat in het tweede bedrijf W-B het commando met sprekend gemak overnam en de aansluitingstreffer van Langil na knap voorbereidend werk van een bij momenten ongrijpbare Myny een logisch gevolg was van de verhoudingen tussen de lijnen. Meteen hierna wisselde Vreven Gano voor Vanzo en dat was een gouden wissel, want Floriano bedankte binnen de twee minuten met een geweldige gelijkmaker. De Waaslanders roken nu bloed en een furieus gestart Anderlecht wankelde en dan kan een kwartier soms lang duren. Emond kon alleen op Proto afgaan, maar Vanzo had zich onsterfelijk kunnen maken door meer te doen met de door de Brusselse keeper afgeweerde bal dan hem roekeloos over de lat te jagen. Een op basis van een ijzersterke tweede helft verdiend puntje leek binnen, maar in de 92ste minuut besliste een magistraal doelpunt van Tielemans er anders over.

Een zeer verdienstelijke partij van W-B die het beste laat verhopen, maar en dat is jammer, geen enkele garantie biedt op een goed resultaat zaterdag tegen Kortrijk. In Anderlecht een 2-0 achterstand ophalen, zelfs tegen een verzwakte thuisploeg is en blijft een boeiend gegeven voor onze coach om mee aan de slag te gaan. Meest gestelde vraag zondagavond bij de Beverse supporters was ongetwijfeld de rol van Henkinet bij de drie Brusselse goals. En als de kleintjes dit weekend punten pakten en W-B niet, zouden we dan dit seizoen een andere status hebben ?