StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TWEEDE HELFT TEGEN ANDERLECHT SMAAKTE NAAR MEER.

Het lukt mij niet de voorbeschouwing tegen Kortrijk te beginnen zonder nog eens terug te komen op de seizoensopener in het Constant Vandenstockstadion. Ook deze vooruitblik wordt gemaakt vanuit Loriol du Comtat in de Provence en toen ik zondagavond aan mijn internetradio gekluisterd zat te luisteren naar de eerste helft in Anderlecht, moest ik voortdurend denken aan de vele supporters die naar de hoofdstad waren afgezakt en ongetwijfeld bij het beleven van de eerste helft zullen gedacht hebben : dit is helaas weer zo herkenbaar vervelend. Maar wat heb ik in de tweede helft dikwijls zitten glunderen met het idee welk een fantastische ervaring diezelfde supporters overkwam. Wat jammer voor het dramatisch slot, maar die onverwachtse comeback maakte toch zoveel goed !

Op speeldag twee ontvangt W-B Kortrijk en dat betaalde in het tussenseizoen de tol van een schitterende campagne 2014-2015. Met Cappon, Santini, Chevalier, Mattonn en mag ik er ook Henkinet aan toevoegen trokken een handvol sterkhouders de deur in het Gulden Sporenstadion achter zich dicht. De namen van hun vervangers klinken voorlopig nog wat vreemd in de oren maar tegen Standard werd bewezen dat zij over de capaciteiten beschikken om in de voetsporen van hun voorgangers te treden. Kortrijk heeft dus zijn door alle clubs zo begeerde eerste driepunter binnen en komt wellicht ontspannen richting Freethiel afgezakt.

De derde Anderlechtse goal diep in blessuretijd is ongetwijfeld hard aangekomen bij de mannen van Stijn Vreven, maar de manier waarop de achtervolging na een 2-0 ruststand succesvol werd ingezet, kan niet anders dan de bevestiging zijn voor de spelers, het bestuur en de supporters dat deze spelersgroep potentie heeft om de huidige jaargang van de JPL met vertrouwen tegemoet te zien. Uiteraard maakt één zwaluw nog geen lente en zal onze trainer zeker nog met die onherkenbare eerste helft in zijn maag zitten, maar deze jonge groep verdient crediet en daar moet de hele entourage mee aan helpen bouwen. En jong gaat vaak samen hand in hand met kinderziektes en daar situeert zich dus de taak van de entourage : oordelen mag, echter liever niet te snel veroordelen.

Patrick Van Wesemael.