StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.


* Valterri Moren arriveert volgende week op de Freethiel.
Zijn komst hing al enkele weken in de lucht, maar tot ergernis van de technische staf en clubleiding duurde het afronden van de details langer dan verhoopt en dat had alles te maken met de goeie resultaten van Morens club HJK Helsinki in de voorrondes van de CL waarin het een goeie kans maakt om volgende week alweer een ronde verder door te stoten. Een mogelijke kwalificatie van HJK zal echter geen gevolgen meer hebben voor de komst van Valterri , want Helsinki en Waasland-Beveren kwamen tot een overeenkomst waardoor de drievoudige Fins international niks meer in de weg zal worden gelegd om aan zijn Waaslands avontuuur te beginnen.
Het palmares van de 24-jarige Moren ziet er indrukwekkend uit, in die mate zelfs dat een mens zich afvraagt wat iemand met zulke prachtige erelijst in Beveren komt zoeken. De meest plausibele uitleg die ik er kan aan geven is dat Moren de Freethiel ziet als een tussenstation naar wie weet een Belgische of andere buitenlandse club.
Valterri Moren is een fysieke voetballer die met zijn 1.88 meter zowel verdedigend als aanvallend een sterk wapen kan zijn. De prijzenkast van Valtteri moest al enkele keren worden verstevigd, want met HJK slaagde hij er in vijf opeenvogende seizoenen Fins kampioen te worden. Hij is tevens veelvoudig Fins jeugdinternational en in zijn bagagekoffer zit inmiddels al een flinke dosis Europese ervaring. Kortom, als dit geen schot in de roos wordt weet ik het helemaal niet meer. Maar zekerheden hebben nooit bestaan in het voetbal en dus blijft het benieuwd afwachten of Valtteri zijn draai zal vinden op de Freethiel, maar het moet toch al behoorlijk fout gaan om deze late, maar misschien wel een van de betere transfers van W-B uit de ploeg te houden.
De komst van Valtteri Moren is ook geweldig nieuws voor Coulibaly die in afwachting van de komst van de Fin voorlopig centraal in de defensie werd uitgespeeld en dat ver van slecht deed. Coulibaly mag nu een bak vooruit, maar Stijn Vreven lijkt mij niet het type om dat met een kus te doen, eerder een harde knuffel denk ik.
Zou Ismo Lius de laatste Fin zijn geweest die op de Freethiel neerstreek ?
Alvast welkom in Beveren Valtteri !

* Zoals vorig seizoen aub ?
Deze avond neemt Waasland-Beveren het op tegen Kortrijk dat in zijn seizoensopener verrassend en vlot voorbij Standard trippelde en vooral op stilstaande fases levensgevaarlijk was.
W-B kan zich vanavond naast Kortrijk heisen wanneer het de West-Vlamingen met lege handen naar het Gulden Sporenstadion stuurt. Afgelopen seizoen boekte W-B zijn belangrijkste overwinning tegen uitgerekend KVK. In het competitieslot won het met 1-0 na een vrijschopdoelpunt van Maric en die eenzame driepunter (enige overwinning die Brepoels met W-B pakte) was voldoende om het behoud te verzekeren. Wat mij betreft mogen de mannen van Vreven die stunt nog eens over doen.

PVW.