StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg EERSTE OVERWINNING BINNEN OP TWEEDE SPEELDAG.

Met dank aan Kortrijk.
Het is een bijzonder prettige vaststelling dat aan zovele dingen te merken is dat het een heel ander seizoen gaat worden dan de 3 voorgaande. Dat was sowieso het opzet, maar wanneer blijkt dat de praktijk de theorie relatief goed volgt, is dat een uiterst fijne en hoopgevende vaststelling.

Het werd op Sporza Radio nog voor de buit binnen was nog een keertje pijnlijk in de verf gezet : de enige overwinning die Waasland-Beveren in competitieverband behaalde in 2015 dateerde van Valentijnsdag (14 februari) en laat dat toen ook tegen Kortrijk geweest zijn. Met dank aan KVK dus, want nummer 2 van 2015 werd wederom tegen de Gulden Sporenstadionbewoners geboekt. Het moet niet simpel geweest zijn voor Stijn Vreven om na de nipte nederlaag in Anderlecht waarvan vooral de schitterende comeback in de tweede helft werd onthouden, de hele entourage (van spelers tot bestuur over supporters) met de voeten op de beide voeten op de grond te houden, want die fantastische tweede helft in de hoofdstad waarvoor her en der veel lof werd geoogst, bood uiteraard niet de minste garantie op een goeie afloop tegen de taaie West-Vlamingen die gesterkt door een fraaie 3-1 overwinning tegen Standard naar de Freethiel kwamen afgezakt. En het moet gezegd : het werd geen sprankelende wedstrijd, maar de hoofdopdracht (zo snel als mogelijk de eerste driepunter inschrijven) werd wel vervuld en dat zullen we de komende weken wel merken, want W-B kan nu ontspannen richting Sclessin en reken maar dat de winst tegen Kortrijk de volgende tegenstanders die naar Beveren komen (Zulte-Waregem en Moeskroen) op zijn minst respect en het besef dat dit niet het W-B van de voorbije seizoenen is, zal inboezemen.

De wedstrijd zelf had niet zo heel veel om het lijf en kon vooral boeien door de score. Vreven zou het achteraf op de persconferentie hebben over "geen slechte, maar ook geen goeie match" en dat was een perfecte analyse. De thuisploeg kwam het best uit de startblokken, maar met wat meeval stond Kortrijk bij het afsluiten van het openingskwartier op 0-1. De kopbal van de Griekse tagetspits Pappasoglu spatte uiteen op de lat. Het spel ging daarna keurig verdeeld heen en weer, maar op slag van rust legde W-B de basis van de latere winst. Met een schitterende dribbel bediende Langil onze topschutter van vorig seizoen en voor Emond was het een koud kunstje om de supporters hoopvol naar de kantine te sturen.

Kortrijk liet geen twijfel bestaan over zijn bedoelingen in de tweede helft. Het koos resoluut voor de aanval en het eerste kwartier na rust had onze defensie die overigens een bijzonder puike partij vertolkte met een geweldig duo Coulibaly-Buatu centraal achterin, de handen meer dan vol. Daarna herstelde W-B het evenwicht en toen Moulin omstreeks de 75ste minuut Ghano bediende en deze met een prachtig lobje de score verdubbelde, zou de wedstrijd in principe gespeeld geweest moeten zijn. Een gebrek aan concentratie bij het nagenieten van de 2-0 maakte dat de bezoekers een minuut na de goal van Gano de aansluitingstreffer lukten dankzij een magistrale trap van uitblinker Roland. Kortrijk zette nog alles op alles en de hartslag van de meeste Beverse supporters werd daardoor met een ruk in de hoogte gejaagd, maar een tweede Anderlecht-scenario bleef uit.

Een moeizame overwinning, dat wel, maar toch niet vergeten dat de mannen van Johan Walem afgelopen seizoen play-off I haalden en ook al vertrokken enkele sterkhouders, er werden zeer degelijke vervangers aangetrokken. Voor Waasland-Beveren is deze driepunter de bevestiging van het goede dat in Anderlecht werd getoond en al was de geleverde spelkwaliteit ditmaal wat minder, in deze fase primeren de punten en als die komen volgt de rest vanzelf. Het is werkelijk een genot te zien hoe deze spelersgroep die pas werd gevormd, op korte tijd al een hechte vriendengroep is geworden en dat mag volledig op het conto van Stijn Vreven worden geschreven. Collectief leverde W-B een sterke prestatie, maar de uitblinkers zaten met Coulibaly en vooral Jans toch in de defensie, al noemde Vreven op de persconferentie liever de naam van Demir.

Patrick Van Wesemael.