StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Arriveert vandaag Valtteri Moren op de Freethiel ?
Woensdagavond werd HJK Helsinki na een op de cijfers afgaande wellicht bijzonder spektaculaire wedstrijd met 4-3 uitgeschakeld (Astana) in de derde voorronde van de Champions League. Een week eerder was de partij tussen de Finse kampioen en Astana op een blancoscore geëindigd.
Voor Valtteri Moren zal de uitschakeling uiteraard een teleurstelling zijn geweest, maar sowieso stond vast dat de centrale verdediger na de dubbele confrontatie met Astana de deur in Helsinki met een fantastisch gevoel en een flink gevulde prijzenkast achter zich zou dicht trekken. De 1.88 meter lange Moren begint in principe vanaf vandaag (kan waarschijnlijk ook wel vrijdag worden) aan een driejarig avontuur op de Freethiel. Aan matchritme en fysieke paraatheid zal het Valtteri niet ontbreken gezien het parcours dat hij reeds met HJK tot nu toe Europees aflegde, maar of Stijn Vreven voor de match op Standard zal sleutelen aan zijn winning team van afgelopen zaterdag tegen Kortrijk, is een interessante denkpiste. Anderzijds zou de inbreng van Moren betekenen dat Coulibaly naar het middenveld kan verhuizen omdat die zone naar zijn eigen zeggen hem meer vertrouwd is. Wie ten gevolge van die virtuele denkpiste dan weer plaats moet ruimen op het middenveld is voor de buitenwereld nog geen uitgemaakte zaak (misschien wel voor Vreven), maar de naam die het vaakst (om eerlijk te zijn alleen maar wordt genoemd) is die van Milos Maric. Afwachten dus, maar Milos heeft vorig seizoen al bewezen dat Waasland-Beveren zelfs als invaller op een zeer gemotiveerde Maric kan rekenen. Kortom, Stijn Vreven krijgt stilaan af te rekenen met een luxe selectieprobleem en daar kunnen het team en de supporters alleen maar wel bij varen.

* Bravo supporters !
Een eerste overwinning smaakt altijd alsof er engeltjes op je tong plassen, maar wanneer die naar Beverse begrippen zo vroeg op het seizoen komt, moet een mens daar toch even van bekomen. Deze week heb ik de wedstrijd nog eens integraal beluisterd en wat mij daarbij is opgevallen is het geweldige sfeertje op de Freethiel. Nu vond ik dat ook al super toen ik live de wedstrijd beleefde in het stadion zelf, maar het element spanning vlakt dikwijls bepaalde waarnemingen af.
In ieder geval : fantastisch gedaan supporters waarvoor een dikke proficiat.
Tof dat volgens interviews op de website van W-B het geweldig sfeertje niet was ontgaan aan de spelers die achteraf dankbaar reageerden.

PVW.