StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IN ONZE KANSEN GELOVEN.

Zondagavond mag Waasland-Beveren speeldag 3 afsluiten en de Vurige Stede is de bestemming.
Alhoewel Standard veel heeft om een prachtige club te zijn en sowieso is het dat, mankeert enkel rust en regelmaat om het geheel compleet te maken. Een schitterend stadion, geweldige supporters die iets van ambiance kennen en vaak uitstekende spelers die er soms iets te lang over doen om hun draai te vinden en daardoor kennis maken met de keerzijde van de medaille van de Luikse fans. Maar al jaren een pijnpunt van deze fantastische club is het chaotisch beleid van de voortdurend wisselende bestuursploeg waaraan de supporters (en eigenlijk ook de buitenwereld) kop noch staart krijgen. En zoals zo vaak straalt een chaotisch beleid af op de entourage, want anders zou het ondenkbaar zijn dat een vereniging als Standard tot nagenoeg de laatse speeldag van de reguliere competitie moest knokken om te kunnen deelnemen aan play-off I.

180 minuten competitievoetbal leverden Waasland-Beveren 3 punten op (en het hadden er 4 moeten zijn), Maar veel belangrijker nog dan deze deugddoende oogst is de manier waarop dit gebeurde. Goeie organisatie en 45 minuten zelfs prima voetbal in Anderlecht, terwijl diezelfde degelijke organisatie er tegen een stug en gestalterijk Kortrijk 90 minuten stond. Het voetbal haalde niet het niveau van de week voordien in Anderlecht, maar de doelpunten waren van opperbeste makelij en werden verzilverd door de spelers die ze met het oog op hun en onze nabije toekomst het meest gegund moeten worden. Emond en Gano scoren misschien niet zo hoog als het op academisch voetbal aankomt (alhoewel, het lobbal-stiftertje van Gano oogstte veel bijval), maar dit duo heeft de kwaliteiten om uit te groeien tot een complimentair en hopelijk gevreesd aanvalskoppel, elk in hun eigen stijl en precies daarom is het zo belangrijk om snel tot (persoonlijk) resultaat te komen zoals het geval was tegen Kortrijk. Maar wat wordt het de komende weken genieten voor de Beverse fans van spelers als Langil, Coulibaly, Jans, Myny enz., maar uit bescheidenheid en om onze tegenstanders nog wat in het ongewisse te laten maak ik deze opsomming niet langer dan nodig.

Niks garandeert dat wanneer Waasland-Beveren zondagavond in Luik dezelfde prestatie kan opbrengen als tijdens de seizoensopener in Anderlecht, er ook iets wordt meegebracht uit Sclessin, maar er liggen ongetwijfeld kansen. Zulte-Waregem was er dichtbij afgelopen zondag, maar goalgetter (Gouden Stier van vorig seizoen) Santini besliste er anders over. Of het nu een voor- of nadeel is dat de Rouches met een Europese match in de benen zitten van donderdag laat ik in het midden. Fysiek is zoiets zeker geen voordeel, maar om de automatismen in een nieuw samengesteld elftal aan te kweken is elke partij met inzet meegenomen. Daarenboven verteren fysieke inspanningen beter wanneer er gewonnen wordt en dat was donderdag jl het geval met Standard in en tegen Sarajevo. Kortom, individueel loopt er voldoende talent rond op Sclessin, maar een ploeg smeden kost tijd en dat geduld hebben de Luikse fans niet altijd.

Tot slot : op de vrijdagochtendtraining van Waasland-Beveren tekenede de Finse aanwinst Valtteri Moren present, maar aantreden in Luik is wellicht geen optie. Opvallende afwezige op die training was Ibou Sawaneh. Officieel om familiale redenen, maar het zou natuurlijk best kunnen dat Ibou zelf aanvoelt dat het moeilijk wordt om een basisplaatsje af te dwingen en daardoor zoekende is om zijn voetbaltoekomst elders verder te zetten.

Patrick Van Wesemael.