StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MEESTER-ARCHITECT DURY HEEFT WEER EEN KNAP WERKSTUK IN AANBOUW.

De voorbije jaren was Zulte-Waregem uitgegroeid tot een vaste waarde voor play-off I en deed het zelfs een keertje tot de laatste speeldag mee voor de landstitel. Spelers met of zonder naam, allen werden ze door meester-architect Franky Dury in een bepaald keurslijf gedwongen waardoor het collectief hoge toppen scheerde en individueel goed geboerd werd (Gouden Schoen voor Torgan Hazard). Maar vorig seizoen ging de Waregemse motor flink aan het sputteren en dat was niet eens een verassing, want het lot van een bescheiden provincieclub is nu eenmaal dat zij de tol betaalt van haar eigen successen. Zulte-Waregem werd kwalitatief geplunderd. Dat er spelers zouden vertrekken was ongetwijfeld ingecalculeerd, maar de uittocht bleek plots schrikwekkender vormen aan te nemen dan kon worden ingeschat. Op die grote exodus was de club niet voorzien en geruime tijd moest Z-W, net als W-B, de nabijheid van het degradatiespook dulden. Zover kwam het uiteindelijk niet, maar dit mocht en zou de club geen tweede keer meer overkomen. Tijdens de winterstop reeds werd ingekocht met het oog op dit seizoen in de wetenschap dat de prijzenvogel (PO1) toch was gaan vliegen. En ja hoor, hou bouwmeester Dury en Zulte-Waregem maar in het oog, want ze zijn weer uitstekend bezig en ik waag het er op te gokken dat zij hun kandidatuur zullen stellen voor deelname aan play-off I wanneer in maart de tickets hiervoor worden verdeeld en dat mag toch gezien hun vorig seizoen, een klein mirakel heten.

Bij de manier waarop ik onze tegenstander van morgen benader past dus zeker een waarschuwing.
Stijn Vreven zal ook nog wel het woordje respect uitspreken in zijn voorbeschouwing, maar daar houdt het ongetwijfeld mee op. Zulte-Waregem is een tegenstander die hoger moet worden ingeschat dan Kortrijk, maar het is vooral een beter voetballend team dan de ploeg van Johan Walem en dat is een interessant gegeven. Uit bij Anderlecht en Standard liet W-B telkens een helft zien dat het voetballend voet mocht zetten naast deze topclubs, maar het is benieuwd uitkijken hoe Waasland-Beveren met een te duchten elftal zal omspringen op de vertrouwde Freethiel. Maar eigenlijk wordt het gewoon met veel belangstelling uitkijken naar het debuut van de Fin Valtteri Moren in de JPL centraal achterin en dat van Gary Coulibaly centraal op het middenveld. Het zouden opmerkelijke verbeteringen kunnen/moeten worden, maar laat ons geen wonderen verwachten, want dat zou niet fair zijn ten opzichte van beide jongens. Weet niet hoe het komt, maar ik voorspel een mooie en genietbare pot voetbal en laat ons hopen dat W-B daarin een groot aandeel zal hebben met dito resultaat.

PS. Volgens de allerlaatste berichten zou Moren zaterdagavond toch niet beginnen aan de wedstrijd en is het dus zeer de vraag of Coulibaly morgenavond al zal doorschuiven naar het middenveld.
Een tactisch nummertje van Vreven of blijft hij gewoon vertrouwen geven aan het elftal dat hem tot driemaal toe vertrouwen gaf en goeie dingen liet zien.

Patrick Van Wesemael.