Dit was bijna 90 minuten de perfectie.
In mijn voorbeschouwing voorvoelde ik al dat W-B en Z-W een geweldige voetbalavond in petto hadden en dat was enkel gebaseerd op het besef dat beide trainers aanvallend voetbal hoog in het vaandel dragen en om een goeie match te zien zijn er nu eenmaal twee ploegen nodig. Met dank aan Zulte-Waregem dus dat zeker een aandeel had in de veruit beste wedstrijd van Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League. Dat Franky Dury achteraf geen enkele moeite deed om excuses te zoeken voor de terechte nederlaag zegt alles over het niveau dat W-B zaterdagavond gedurende bijna 90 minuten haalde.

In een aangenaam openingskwartier ging de wedstrijd goed heen en weer en het was gelukkig niet tekenend voor het verdere verloop van de match dat Emond met een misser (hij maaide over de bal) het vuur aan de lont stak. Meteen daarna stond Langil aan de overkant prima geposteerd op de lijn om koppend Tiam van de 0-1 te houden. Dit was voor de thuisploeg het sein om een onstuitbaar offensief te ontketenen met daarin een hoofdrol voor een bij momenten ongrijpbare Olivier Myny die natuurlijk tegen zijn ex-club wat graag wilde scoren. Het was geen toeval dat marathonloper en mede-uitblinker Laurent Jans in de 40ste minuut dit feestje aan Myny wel gunde en na een schitterende rush Olivier de 1-0 aanbood. Indien W-B in de resterende 5 minuten tot de rust het geluk aan zijn kant had was de score minstens verdubbeld halverwege, maar Demir trapte op de lat en alweer Myny zag zijn tweede goal van de avond door Jorgensen van de doellijn gekeerd. Een knappe, maar ook krappe voorsprong waarbij men zich als supporter de bedenking maakt : er zat meer in.

Amper 2 minuten na de hervatting gebeurde hetgeen wat een suporter als hatelijk ervaart. Bij de eerste de beste poging van de tegenpartij (en het was niet eens de naam goeie kans waardig) stonden de bordjes weer in evenwicht. Een gekraakt schot van Lepoint werd door Leye in doel verwerkt. Henkinet moest nog eens handelend optreden om de bezoekers van een 1-2 voorsprong te houden, maar meteen daarna nam de thuisploeg het commando weer over en hoe !
Er werde een aantal wervelende cobinaties/aanvallen in mekaar gestoken waarbij het smullen geblazen was. Jammer dat Emond en Gano net dat tikkeltje meeval bij de afwerking kenden of de score was een flink stuk hoger opgelopen dan 2-1, maar de oververdiende beloning voor een fantastische wedstrijd volgde in de 80ste minuut. Langil met een alweer beslissende loepzuivere voorzet en Zinho Gano met ook zijn beslissende tweede matchwinner nadat hij eerder tegen Kortrijk al de winninggoal maakte. Zulte-Waregem was niet bij machte om doeltreffend te reageren, maar henkinet moest wel alert blijven. Een dankbaar publiek dat gedurende de hele wedstrijd voor een supersfeertje had gezorgd, ging volledig uit de bol na het laatste fluitsignaal. Dit was pure reclame voor het voetbal en dat zullen we volgende week zaterdag tegen Moeskroen wanneer er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma staat, ongetwijfeld merken aan de publieke belangstelling.

Als er zich tijdens de winterstop geen transfermisdrijven voordoen wordt dit haast zeker een geweldig seizoen.
Stijn Vreven zal de eerste zijn om iedereen met de voeten op de grond te houden, want met een jonge spelersgroep is het altijd bang afwachten hoe die reageert wanneer de velden er straks wat zwaarder zullen bij liggen, maar het ziet er verdomd goed uit !