StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B doet weer mee !
We kunnen er niet omheen : na de 6 op 12 met 2 knappe thuisoverwinningen tegen respectievelijk Kortrijk en Zulte-Waregem en even zoveel nipte en eervolle nederlagen op bezoek bij Anderlecht en Standard, weten journalisten en cameraploegen weer de weg naar de Freethiel en als het moet zelfs naar de trainer thuis zoals zondagavond in Sportweekend, te vinden.
Iets in mij zegt dat deze verstandige prater/coach uit Hasselt dit seizoen misschien wel eens uitgenodigd zou kunnen worden in Extra-Time en dat zou een primeur zijn in de geschiedenis van Waasland-Beveren. Als Limburger praat Vreven alvast vlotter dan Frank Raes denkt en dat kan nog een struikelblok worden.
Gelukkig blijft de centrale figuur zelf Stijn Vreven er bijzonder rustig bij en reageert hij op zoveel belangstelling rond zijn persoontje in typische Vreven-stijl : "niet ontslagen worden bij Waasland-Beveren is al een mooie ambitie", waarbij ik mag hopen dat hij het enkel over dit seizoen heeft en daarmee verwijzend naar de inmiddels vervelende reputatie die W-B op korte tijd heeft opgebouwd met het in TGV-tempo doorsturen van trainers. Die uitspraak over Stijns ambitie zegt alles over de bijzonder hoge nuchterheidsgraad van Vreven die als geen ander beseft dat je als coach de ene dag als held wordt opgevoerd, maar de dag daarna voor leek wordt aanzien.
Tijdens zijn 18-jarige voetballoopbaan heeft Stijn ongetwijfeld heel wat coaches grijze haren bezorgd, maar uit een samenraapsel van weekendinterviews met Vreven onthoud ik 3 namen van trainers die zijn blijven hangen. Als eerste noemt hij Johan Boskamp die omwille van zijn persoonlijkheid en manier van motiveren indruk maakte. Benaderen van tactiek was een kolfje naar de hand van Solied en psychologie was op het lijf geschreven van Erik Gerets.

Stijn Vreven is op enkele jaren tijd als coach van eerste provinciale naar eerste klasse opklommen. Een fantastische leerschool en dat zonder stappen over te slaan en dat zullen weinigen hem hebben voorgedaan. Precies daarom vind ik de keuze van Stijn om bij Waasland-Beveren aan de slag te gaan zo ongelooflijk moedig, want gezien onze trainersreputatie zou al dat opgebouwde fraai trainerswerk van elders zomaar op enkele maanden tijd naar de prullemand kunnen worden verwezen. Akkoord, de kans om in de Jupiler Pro League te kunnen werken is gezien het grote trainersaanbod en zijn jonge leeftijd een enorme uitdaging, maar de toekomst zal leren of het ook een cadeau is geweest.
De veeleisende Vreven was uiteraard fier en opgetogen over de prestatie van zijn team afgelopen weekend tegen Zulte-Waregem, maar het zegt veel over zijn voortdurende honger naar steeds beter dat hij tussen de talloze complimenten door fijntjes wist op te merken dat W-B dit seizoen de nul nog niet kon houden en dat staat tegen Moeskroen waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje waarbij dient opgemerkt dat wanneer onze jongens er telkens eentje meer maken dan de tegenstander, het mij minder stoort dat Henkinet af en toe een bal uit zijn netten moet vissen. Zoals gezegd werd Stijn dit weekend overspoeld met schouderklopjes, maar het mooiste vond ik persoonlijk kwam van Franky Dury die geen moeite deed om op zoek te gaan naar excuses voor de nederlaag in Beveren en Dury kwam tot die slotsom op eenvoudige wijze : "als men de kansen van de beide ploegen optelt is er geen discussie over wie deze wedstrijd verdiende te winnen". Vaak houden trainers van die eindeloos lange en ingewikkelde persbabbels, maar het kan blijkbaar ook simpel en als deze woorden komen van de coach van één op dat moment beter team in de JPL, zegt dat veel over de geweldige wedstrijd die Waasland-Beveren zaterdagavond speelde.

PVW.