verslag BELOFTEN NEMEN REVANCHE TEGEN STVV.

Maandagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren revanche genomen voor de mindere en op de eerste speeldag met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Oostende.
Op Staaien werd Sint-Truiden met 1-3 opzij gezet. Waasland-Beveren opende goed, maar raakte na een twintigtal minuten zijn greep op het middenveld kwijt en moest gedurende een kwartier het spel ondergaan. Met de rust in zicht werd het evenwicht opnieuw hersteld met in de 39ste minuut de 0-1 van Ibou tot gevolg nadat de Truiense keeper een center moest lossen en Ibou er als de kippen bij was om het cadeau uit te pakken.
Tijdens de rust werden de orders wat te doen bij balbezit en wat bij balverlies nog eens benadrukt en hadden onze jongens nagenoeg de volledige tweede helft de wedstrijd onder controle. Dat overwicht in de 73ste minuut uitgedrukt door Emre die met een gebrosseerde bal binnenkant voet de 0-2 aantekende. Onze beloften gingen er iets te vroeg van uit dat zij de schaapjes op het droge hadden waardoor de thuisploeg in de 76ste minuut de aansluitingstreffer voorbij een overigens secuur keepende Goblet kon werken. Even dreigde een doemscenario, maar amper een paar minuten later lag een knappe collectieve combinatie aan de basis van de beslissende 1-3. Hebbelinck en Spanoghe zette de aanval op links op en Vanzo kon voor doel binnen trappen. De 1-4 en zelfs 1-5 hing nog in de lucht, maar uiteindelijk veranderde de score niet meer. Belangrijkste concluzie van de avond was dat de gevraagde mentaliteitswijziging waarop werd aangedrongen na het verlies tegen Oostende, door de groep goed werd opgepikt.

Waasland-Beveren trapte af met :
Goblet, Wilmet, Caufriez, Brent Peers, Glen Leemans, Destorme, Nick Dhaene, Emre, Vanzo, Ibou en De Belder.

Vervangingen :
58ste minuut : David Destorme en Sawaneh Ibou door Artur Irawan en Rob Spanoghe.
62ste minuut : Max Caufriez door Niels Loriers.
77ste minuut : Dylan De Belder door Kevin Hebbelinck.