StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als, indien !!!
Ik ben de laatste om mij aan optimistische prognoses te wagen, maar als Waasland-Beveren zaterdagavond de drie punten op de Freethiel zou houden en dus 9 op 9 neerzet in zijn eerste 3 thuiswedstrijden van het seizoen 2015-2016, mogen we echt wel spreken van een niet alledaagse gebeurtenis. Het is immers van het seizoen 1994-1995 geleden dat SK Beveren een vergelijkbaar resultaat realiseerde, zij het met 5 opeenvolgende overwinningen bij het begin van dat seizoen nog een stuk opmerkelijker. Respectievelijk Cercle, Lommel, Aalst, Club Luik en Seraing gingen voor de bijl op de Freethiel. Trainer op dat moment was Jos Daerden en die werd volgens mij bijgestaan door Willy Reynders. Bizar was dan weer dat SKB datzelfde seizoen begon met 5 opeenvolgende uitnederlagen.

* Wat is dat toch met die Oumarou ?
Tegelijkertijd met Manchester United - Club Brugge stond ook Bate Borisov tegen Partizan Belgrado op het programma. Met ingang van dit seizoen is Aboubacar Oumarou actief bij Belgrado en hij voelt er zich blijkbaar als een vis in het water, want in de samenvatting die ik bij Proximus volgde kwam steeds weer de naam van Oumarou terug in positieve zin omdat hij met enkele schitterende voorzetten uitpakte waarmee zijn ploegmaats echter te weinig deden. Altijd al gevonden dat die Oumarou tot veel meer in staat is dan hij heeft laten zien op de Freethiel, maar geduld raakt een keer op natuurlijk. Anderzijds, misschien was het klimaat op de Freethiel in de periode dat hij op de Freethiel vertoefde danig verziekt dat goed presteren uit den boze was. Eigenlijk een wonder dus dat Renaud Emond zich ondanks die moeilijke omstandigheden heeft weten door te zetten, want hij moet zowat de enige zijn die daarin is geslaagd.

* Zou Jan zich vergist hebben tussen gebakken lucht en mayonaise die pakt ?
Ik gaf eerder al aan dat de media plots weer de weg naar de Freethiel vinden. Maandagavond werd zowaar in Extra Time met positieve bewoordingen over Waasland-Beveren gesproken, maar dat was een eeuwigheid geleden en daardoor kwam het gesprek moeizaam en vooral hilarisch op gang. Philip Joos merkte op dat de mayonaise tussen Stijn Vreven en zijn spelersgroep schijnt te pakken, maar dat klonk als Chinees in de oren van een Hollander. Jan Mulder begon al te likkebaarden bij het idee van gebakken mayonaise en dat zou een mens toch eerder verwachten van Johan Boskamp. Jan, Er bestaat wel een uitdrukking "gebakken lucht verkopen", maar als je dat voor hebt zit er gegarandeerd een luchtje aan.
Frank Raes presteerde het zelf om aan zijn panel de mening voor te leggen of Oostende en Waasland-Beveren de revelaties zijn van de eerste vijf speeldagen.
Frankske, als Marcske dat heeft gehoord zal hij je zeker een Couckenbakske vinden en gelijk heeft hij !

* Freethielvrienden hebben nog 10 onoverdekte zitplaatsen beschikbbar voor Lokeren-WB.
De goeie resultaten van W-B en het feit dat er op 30 augustus een combi-regeling van kracht is voor de derby Lokeren-WB, zorgen er voor dat de tickets anderhalve week voor dit Wase treffen als zoete broodjes over de toonbank gaan. Wie dit streekduel niet wil missen en in de streek van Bornem woonachtig is, kan een mailtje sturen naar : info@freethielvrienden.be om zijn interesse kenbaar te maken. Wij zullen vervolgens een mailtje beantwoorden met daarin de nodige info over hoe inschrijven. Wanneer onze voorraad tickets is uitgeput zullen wij dit uiteraard ook per mail laten weten.

PVW.