StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ALS DE HONGER NAAR DE VOLGENDE MATCH GROEIT ZIT HET GOED.

De Jupiler Pro League had de voorbije jaren nog niet zoveel moois IN PETTO voor Waasland-Beveren.
Een wedstrijd bijwonen was nog net geen opdracht en gelukkig waren er voor en na de wedstrijden de avants en après' die heel veel goed maakten waardoor de SKB-vriendschappen niet de kans kregen te verwateren. En zie, na de 6 op 6 op de Freethiel, maar vooral het aantrekkelijke voetbal dat de mannen van Stijn Vreven brachten, is het tij plots omgeslagen. Er wordt "nog" meer gelachen en het woord voetbalplezier wordt weer voorzichtig in de mond genomen door de supporters.
Waar voordien het laatste fluitsignaal van een wedstrijd dikwijls als een zucht van verluchting werd ervaren, worden nu meteen plannen gesmeed voor de volgende wedstrijd ; ik zou bijna zeggen hij kan er niet snel genoeg aankomen.
Wat went succes (hoe bescheiden ook) toch snel !

We moeten het dus hebben over de volgende match en dat is alweer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen, als we de vele kenners van voor het seizoen mogen geloven, samen met W-B kandidaat-degradant Moeskroen-Peruwelz. Nu hebben de Henegouwers inderdaad een onzekere periode achter de rug die zelfs ver van afgesloten lijkt, maar ondertussen snoepte datzelfde Moeskroen vorig weekend toch maar eventjes kostbare punten af van het Standard dat W-B een week eerder in de eerste helft had overlopen. En overlopen, dat overkwam het als kansloos afgeschilderde MP tot nu toe nog in geen enkele wedstrijd en laat dat als een waarschuwing gelden die W-B maar beter ter harte kan nemen. Voor Steven Langil is het alvast een weerzien met de werkgever die hem de kans bood zijn voetbalkwaliteiten aan het Belgisch publiek te showen wat hem een transfer naar het Waasland opleverde.

Hoe lang zou het geleden zijn dat SK Beveren (van Waasland-Beveren weet ik zeker dat het nog nooit gebeurde) een 9 op 9 pakte in zijn eerste 3 thuiswedstrijden van het seizoen op het hoogste niveau.
Ik vroeg het Geert De Vreese en die zocht en vond dat het van het seizoen 1994-1995 was geleden, maar voor meer details verwijs ik julie graag naar de Freethielsprokkels van gisteren donderdag.
Het is echter levensgevaarlijk om het vel van de beer te verkopen vooraleer hij is geschoten, maar ik maakte enkel die bedenking om aan te tonen in welk een ongekende luxesituatie Waasland-Beveren zich komend weekend mits winst tegen Moeskroen kan voetballen. Over het aantreden van Valtteri Moren dit weekend ga ik geen prognoses meer doen, want die dekselse Vreven lapt alle regels aan zijn laars en zolang er zich geen blessures of schorsingen voordoen, begin ik te twijfelen of het debuut (beginnen aan een wedstrijd) van onze Finse aanwinst voor dit weekend is.

Ondanks de euforie na de gewonnen wedstrijd tegen Zulte-Waregem liggen de kaarten voor de match tegen het team van Janevski totaal anders natuurlijk. Het is geen kwestie van pretentie of onderschatting, maar na de 6 op 6 tegen Kortrijk en ZW mogen we er toch van uitgaan dat W-B morgenavond als favoriet aan de wedstrijd begint en dat was in de voorgaande vier partijen niet het geval. En over een luxesituatie gesproken : winst tegen Moeskroen zou betekenen dat de kloof met de Henegouwers oploopt tot 8 punten en dat is zowel een gedroomde uitgangspositie om naar Daknam af te reizen als een hoopgevende voorsprong/kloof ten opzichte van de teams die samen met W-B werden geciteerd als kandidaat-zakker. Het wordt dus de eerste wedstrijd waarin Waasland-Beveren als favoriet aftrapt en het zal mij benieuwen hoe deze jonge spelersgroep daarmee omgaat.

Patrick Van Wesemael.