Buatu is lief voor Moren, maar hard voor Maric.
Waasland-Beveren begon voor de vijfde opeenvolgende keer met hetzelfde elftal aan de wedstrijd en scheen absoluut geen enkele hinder te ondervinden van zijn eerste opdracht in de favorietenrol.
Er waren immmers amper 6 minuten gespeeld toen Langil op korte tijd zijn waarde voor W-B voor de zoveelste keer bewees en de bezoekende portier een eerste keer in gebreke vond. Een droomscenario, maar omdat W-B iets te lang nagenoot werd het bijna een nachtmerrie. Vijf minuten later beging Buatu een overtreding en de vrijschop werd door Michel knap, maar eigenlijk te gemakkelijk voorbij Henkinet binnenkant paal getrapt. Waasland-Beveren moest toch even bekomen van dit onverwachtse scenario en Moeskroen dat overigens flink gestart was en Henkinet het eerste werk van de wedstrijd bezorgde, was zelfs de beter voetballende ploeg. Het was dan ook geen echte verrassing dat de mannen van Janevski even voor het half uur op voorsprong kwamen en wederom lag een stilstaande fase aan de oorsprong. Een vrijschop van doelpuntenmaker Michel werd ditmaal door Mezague met een botsende bal voorbij Henkinet gewerkt. En alsof dat nog niet genoeg was moest Buatu even later met direct rood onder de douche zodat W-B met een mannetje minder verder moest. Vreven greep kort na die uitsluiting in en haalde Maric naar de kant waardoor Coulibaly naar zijn favoriete plaats centraal op het middenveld doorschoof en Valtteri Moren zijn Belgisch debuut maakte. De thuisploeg probeerde voor de rust de schade ongedaan te maken en Gano was er met een kopbal dichtbij, maar de 22 acteurs trokken met een 1-2 ruststand naar de kleedkamers.

Ondanks veel goeie wil, inzet en ook kansen was Moeskroen na de herneming enkele keren dichtbij een beslissende 1-3, maar anderzijds was de gelijkmaker van Gano in de 65ste minuut na alweer een voorzet van Langil, dik verdiend op basis van een tomeloze inzet. En ondanks die numerieke minderheid bleef W-B ditmaal doorgaan op zoek naar de 3-2 en het was er enkele keren dichtbij. Een persoonlijke fout van Moulin (dribbelend de bal verspeeld) luidde in de 85ste minuut het eerste puntenverlies van het seizoen op de Freethiel in, want Scepovic liet dit geschenk niet liggen waardor de 2-3 een feit was. Symbolisch voor een onvermoeibaar W-B was de verdiende gelijkmaker in blessuretijd toen een voorzet van Langil voorbij alles en iedereen in doel belandde. De onverhoopte 3-3 zette de Freethiel alweer in vuur en vlam.

Zes doelpunten en dubbel zoveel doelkansen, de betalende supporter had opnieuw bijzonder veel waar voor zijn geld gekregen en al hadden de meeste fans vooraf gehoopt op een derde thuiszege tegen hekkesluiter Moeskroen, het ultiem gelijkstellend doelpunt van Langil en de manier waarop een uur lang met een man minder werd gestreden voor elke morzel grond, maakte de ontgoocheling van het eerste puntenverlies op eigen Freethiel zo goed als ongedaan. En vanaf nu wordt het aftellen voor de match op Daknam.