StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een beetje van alles.
De 9 op 9 in onze eerste 3 thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen is er dus niet gekomen. Ondanks een spektakelmatch met 6 goals en nog eens dubbel zoveel doelkansen, werd het een billijke puntendeling. Gezien de wedstrijdontwikkelingen (W-B speelde een uur met 10 man en kwam knullig in de 85ste minuut op 2-3 na balverlies van Moulin), werd het eerste puntenverlies op de Freethiel bijna ervaren als een overwinning. Die kwam er niet, maar vorige week in de Freethielsprokkels had ik geschreven dat het geleden was van het seizoen 1994-1995 dat SK Beveren geen driemaal, maar vijfmaal na elkaar won bij het begin van dat seizoen. Tot daar klopt alles nog en ook dat Jos Daerden toen de Beverse coach was, maar het derde en laatste jaar werd Daerden geassisteerd door Willy Wellens en niet meer door Willy Reynders zoals ik verkeerdelijk meldde.

Deze avond om 19.30 uur spelen onze beloften hun derde competitiewedstrijd van het seizoen. Op Puyenbeke is Sporting Charleroi de tegenstander en bedoeling is om een verlengstuk te breien aan de 1-3 overwinning van vorige week in Sint-Truiden en tevens de pijnlijke 1-3 thuisnederlaag op de openingsspeeldag tegen Oostende naar de vergeethoek te voetballen.

Er wordt in niet-Freethielmiddens nogal smilend gedaan over de naïeve speelwijze van W-B omdat het een zee van ruimte laat in de rug voor de tegenstander waardoor die naar hartelust kan counteren. Toch wat ongepast aangezien ik van mening ben dat elk initiatief wat tot aanvallend en aantrekkelijk voetbal leidt, toegejuicht zou moeten worden. En blijkbaar valt het niet echt mee om dit concept van Stijn Vreven te bestrijden, want gereputeerde coaches als Hasi en Dury vonden er niet meteen een gepast antwoord op en kwamen ofwel goed weg, of liepen schade op. Natuurlijk moet het af en toe wat meezitten, maar geluk moet je afdwingen en krijgt men zeker niet cadeau.

De Freethielvrienden Bornem hebben nog slechts 5 onoverdekte zitplaatsen van 12 Euro ter beschikking voor de Wase derby van aanstaande zondag 30 augustus op Daknam. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar info@freethielvrienden.be en ontvangen meteen daarna bericht van ons op welke manier de nodige formaliteiten kunnen worden vervuld.

Deze avond kent Waasland-Beveren zijn tegenstander in de 16de finales van de Beker van België.
Laat ons duimen voor een leuke affiche en haalbare tegenstander, want de clubleiding steekt niet onder stoelen of banken dat het graag eens een mooi parcours wil afleggen in dit tornooi. Nu zijn een aantrekkelijke affiche en haalbare tegenstander uiteraard geen garantie om door te stoten naar de volgende ronde, want jaarlijks zijn er in elke speelronde de nodige verrassingen te noteren.

PVW.