StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Onthouden van de persbabbel van Stijn Vreven na WB-MP.
En toch krijgt zoals het hoort op die traditionele persbabbels Cedomir Janevski het eerste woord. De man was heel braaf/voorzichtig bij de beoordeling van de 2-2 door Gano, terwijl zijn collega Vreven dat minder was vond ik voor de beoordeling bij de uitsluiting van Buatu. Stijn vond dat zelfs geen fout, terwijl toch heel wat voetballiefhebbers zullen vinden dat dit soort overtredingen gebannen moet worden om ons voetbal wat properder te maken. Waar ik wel kan inkomen is dat Stijn alle begrip toode voor Buatu's ingreep omdat die nooit eerder fanionspeler was en dus een gebrek aan ervaring heeft en een leerproces doormaakt. Stijn vond ook dat in de eerste helft de gemaakte tactische afspraken totaal niet werden nagekomen waardoor er aan de rust harde woorden zijn gevallen, maar over de reactie van zijn spelers in de tweede helft was hij apetrots.
Grappig was dat Stijn zijn verantwoordelijkheid voor de slecht nageleefde tactische afspraken in de eerste helft niet uit de weg ging en opmerkte dat zijn tactische uiteenzetting wellicht voor bepaalde spelers onvoldoende duidelijk was geweest.
Over Langil stelt Vreven dat het een klassespeler is die echter bij Moeskroen mocht doen waar hij zin in had, terwijl hij bij W-B moet aanvaarden in een keurslijf te lopen en zijn deel van de verdedigende taken op te knappen waardoor er sprake is van een soort haat/liefdeverhouding met Steven.
Aanvallend dus een absolute meerwaarde, maar ondanks die kwaliteiten moet ook Langil hard werken bij balverlies. Over Emond zegt Stijn dat die beter kan en moet, maar alle credits verdient omdat hij een iets andere positie speelt dan vorig seizoen en hij net als Langil meer arbeid moet verrichten bij balverlies. Aan de bal en in de box moet Renaud scherper worden volgens Vreven, maar over zijn bijdrage voor het team wil onze coach niet klagen en precies daarom hoeft een mindere match niet direct noodlottig te zijn voor zijn selectie. Stijn Vreven toonde zich nogal verbaasd omdat de media het vreemd vonden dat hij voor de vijfde opeenvolgende keer hetzelfde elftal aan de aftrap bracht, maar hij heeft daar zo zijn redenen voor. Volgens hem is zowat alles nieuw in Beveren : van technische staf tot spelers en in die omstandigheden zou het weinig zinvol zijn om voortdurend te wisselen omdat zoiets nefast is voor de nog jonge automatismen.

* Bestuur en supporters krijgen mooie bekeraffiche.
Maandagavond werd geloot voor de 16de finales van de Beker van België en Waasland-Beveren mag zeker niet klagen over het resultaat van die loting.
Tijdens de kick-off net voor aanvang van het seizoen (ploegvoorstelling) sprak Dirk Huyck al voorzichtig de hoop uit in het bekertornooi iets langer mee te doen dan de voorbije jaren het geval was. Nu Waasland-Beveren op de eigen Freethiel het bezoek krijgt van FCV Dender dat wordt getraind door ex-Beverencoach Emilio Ferrera, krijgen de mannen van Stijn Vreven een uitgelezen kans om de ambitie van de clubleiding en de supporters hard te maken. Afgelopen weekend nog werd W-B geconfronteerd met een lichte vorm van onderschatting waardoor het met 3-3 nog goed weg kwam tegen hekkesluiter Moeskroen-Peruwelz en dat is met het oog op de bekerconfrontatie met derdeklasser Dender ongetwijfeld een leerzaam les geweest. Hoe het ook zij, elke tegenstander verdient respect en het is een huizenhoog cliché dat elke wedstrijd gespeeld moet worden, maar als men met thuisvoordeel niet voorbij een derdeklasser geraakt zijn er wat mij betreft nooit geldige excuses om een uitschakeling te rechtvaardigen. En wat tof dat Emilio weer voor een wedstrijd met inzet naar de Freethiel komt.

PVW.