StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Ronny Vanderbiesen Derbykoorts is uitgebroken ! Interview met de voorzitter van de Freethielvrienden op voetbalkrant.com.

Nu nog slechts 2 keer slapen en het is weer zover. Zondagavond om 20 uur wordt op Daknam de Wase derby op gang gefloten en tot dan vloeit er gegarandeerd nog een pak inkt over hoe in beide kampen met bijzonder veel interesse wordt uitgekeken naar deze wedstrijd die steeds onder hoogspanning wordt afgewerkt.
En ik ben er van overtuigd dat deze derby meer leeft bij de supporters dan bij de spelers, want zo op het eerste zicht denk ik niet dat er bij W-B zondagavond een speler op het veld staat die zijn opleiding op de Freethiel genoot, terwijl dat bij de thuisploeg enkel Kilian Overmeire zal zijn (maar ik moet toegeven de opstelling van Lokeren niet meteen in mijn hoofd te hebben).
Klik op de bijgevoegde link om te lezen hoe Ronny Vanderbiesen namens Waasland-Beveren en Dennis Vercauteren namens Sporting Lokeren deze Wase derby zien evolueren.


ARTIKEL UIT VOETBALKRANT.COM :

Dit weekend is er weer een Wasico.
De clash van het Waasland tussen Lokeren en Waasland-Beveren.
En: de mannen van de Freethiel staan verrassend boven die van Daknam in de stand. Dat vroeg om een mening van de beide supporterscharen.

Hoe belangrijk is deze wedstrijd?
Dennis Vercauteren : "Dit is altijd een belangrijke wedstrijd. Het derbygevoel, de sfeer, dat hoort er allemaal bij. Zo wedstrijden wil je altijd winnen."
Ronny Vanderbiesen : "Je voelt aan alles dat deze derby meer dan ooit leeft. De tickets zijn altijd snel uitverkocht voor een uitmatch naar Daknam, maar deze keer misschien nog iets sneller."

Wat was de meest memorabele derby?
Dennis Vercauteren : "Een echte memorabele is er niet, ze zijn allemaal belangrijk. En zeker de gewonnen derby's (knipoog)."
Ronny Vanderbiesen : "Eigenlijk zijn alle thuiswedstrijden tegen Lokeren dat. Op Daknam hebben we niet zoveel geweldige herinneringen, thuis is er altijd die goede sfeer. Daar doen we het voor."

Welk gevoel geeft het dat Waasland-Beveren deze keer boven Lokeren staat bij de start van de Wasico?
Dennis Vercauteren : "Laat hen maar genieten, zolang zal dat niet meer blijven duren. En het is ook maar het enigste waarbij ze boven ons staan, want Lokeren is en blijft baas in het Waasland!"
Ronny Vanderbiesen : "Het geeft een erg prettig gevoel. Je ziet dat er opnieuw een ploeg op het veld staat. Dat we boven Lokeren staan? Dat is enkel mooier."

Waarom wint Lokeren/Waasland-Beveren?
Dennis Vercauteren : "Van Waasland-Beveren hebben we nooit schrik. Het seizoen is nog lang, dit kan een belangrijk duel zijn voor ons. De spelers zullen dankzij de fans wel de drang voelen om te winnen."
Ronny Vanderbiesen : "Elke wedstrijd moet gespeeld worden en we willen ons niet in de favorietenrol laten duwen, maar het gaat gewoon goed met onze ploeg. Er zit kwaliteit in de groep, Stijn Vreven wil ook echt iets neerzetten met deze ploeg."

Pronostiekje?
Dennis Vercauteren : "Dan zeg ik toch maar 2-0 na een mooie derby."
Ronny Vanderbiesen : "Het wordt een leuke, maar pittige derby. Met een puntje zouden we ook blij zijn, maar ik denk toch 1-2."

Door Timothy Collard en Aernout Van Lindt