StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Emond gaat, Nabab komt.
Het was maandag druk op de Freethiel. De schitterende winst in Lokeren zal ongetwijfeld de komende dagen dankzij de interlandonderbreking nog veel stof tot napraten opleveren, maar er was ook belangrijk transfernieuws te rapen op de Freethiel. Renaud Emond, zondag nog goed voor de 0-1 op Lokeren, verkast voor vijf seizoenen naar Sclessin. Een echte verrassing is dat niet, want zijn naam werd al enkele weken aan o.a. Anderlecht en Standard gelinkt. Het was voor de supporters nog even wennen aan de nieuwe manier van spelen die door Vreven aan Renaud werd opgedragen, maar zoals het vaak gaat met goeie spelers, zij vinden relatief snel hun draai in hun nieuwe rol. Jammer dat Renaud vertrekt, maar voor het bestuur was het kiezen tussen cholera en de pest. Na afloop van dit seizoen kon Emond immers gratis vertrekken en dat is voor een club die de centen goed kan gebruiken vaak een kwalijke zaak. Het verhaal-Emond is er echter eentje dat gerust opvolging mag krijgen. Speler in een lagere reeks gaan zoeken, een jaartje rustig laten rijpen en hem dan met succes brengen om hem vervolgens met wat bonus te verkopen. Het spreekt vanzelf dat we Renaud Emond het allerbeste toewensen bij Standard en hem bedanken voor zijn inzet en doelpunten voor Waasland-Beveren. Ik hoop echter dat hij kan overleven in de Vurige Stede, want een neus voor goals is zeker geen garantie om op Sclessin te slagen, daar weet Ivan Santini ondertussen alles van.
De opvolger van Emond liet niet lang op zich wachten, want ongeveer gelijktijdig met het vertrek van Renaud kondigde Waasland-Beveren de komst aan van de Fransman Livio Nabab. Deze 27-jarige pijlsnelle aanvaller die ook op de rechterflank uit de voeten kan, komt over van tweedeklasser Auxerre waar hij afgelopen seizoen 4 doelpunten lukte in 31 matchen. Daarvoor was hij o.a. actief bij Caen waar hij naar verluidt nog de kleedkamer deelde met Moulin en Langil en ondertussen weten we wat die waard zijn.

* Nog een echo na Lokeren-WB.
Zoals bijna altijd probeer ik de wedstrijden van Waasland-Beveren nadien nog eens via televisie over te doen en wat mij wederom is opgevallen was de fantastische sfeer die onze supporters brachten. Geloven of niet, maar gedurende de hele wedstrijd zorgden zij met 1000 supporters voor meer sfeer dan Lokeren met 7000. En dan die hatelijke stadionomroeper. Bij de gelijkmaker van Ngolok ging hij zoals gewoonlijk weer compleet uit de bol, maar toen Langil de eindcijfers op 1-2 bepaalde heb ik hem niet meer gehoord. Hij moet gedacht hebben, als Patosi tijdens het uitoefenen van zijn job (komen trainen is dat toch, althans niet opdagen voor de training in zijn geval) mag gaan lopen, waarom ik dan niet ? En over dat sfeertje gesproken van onze supporters, het was zo indrukwekkend dat de verslaggever op het laatst van de uitzending dacht dat hij op de Freethiel zat en dat is veelzeggend.

* Bornem sluit aan bij de top, Yellow Blue is bij de zaak.
Het voetbal in de lagere reeksen is weer begonnen en uiteraard proberen we daar wekelijks een graantje van mee te pikken. Derdeklasser Bornem was al aan zijn derde wedstrijd toe en die werd met 2-0 gewonnen tegen de buren van Sint-Niklaas. Een duel dus tussen Bart Selleslags en Robby Buyens waarbij Bornem na thuiswinst tegen Rc Mechelen, een 6 op 6 neerzet op Breeven en bovenin meedraait. Robby moet de Klaasjes nog onder stoom krijgen, want de 1 op 9 zal wel niet naar de zin zijn van grote baas Guido Van Leysebetten. Opmerkelijk in deze reeks was de 8-0 overwinning van onze komende bekertegenstander Dender tegen het alweer bijna failliete Rc Mechelen.
In derde provinciale Oost-Vlaanderen pakte Yellow Blue op de valreep een puntje bij White Boys Sint-Niklaas. Het was kapitein Tom Van den Ede die in de slotminuut voor de gelijkmaker zorgde waardoor de mannen van Stefan Van Rumst met een bemoedigend puntje terugkeerden uit de ballonstad.

PVW.