verslag BELOFTEN ZETTEN OPMARS VERDER.

Met een derde opeenvolgende overwinning hebben de beloften van W-B hun misstap tijdens de seizoensopener nu wel volledig rechtgezet. Op een ongebruikelijke woensdagavond hebben de jongens van David Destorme en Johan Van Rumst, zonder daarvoor groots te moeten voetballen, vlot afstand genomen van een jeugdig KV Kortrijk. De beloften maakten het zichzelf gemakkelijk door reeds halverwege de partij een 0-3 kloof te slaan waardoor het tweede bedrijf bijna een maat voor niks werd.

Deze beloftenwedstrijd werd afgewerkt in het Kortrijkse jeugdcomplex op kunstgras en niet zoals gewoonlijk op het terrein van Ingelmunster. Tegen het nog puntenloze Kortrijk hoefde W-B niet eens zijn beste voetbal op te dissen om reeds aan de pauze een geruststellende voorsprong bijeen te voetballen. Qua duelkracht en mentaliteit zat het meteen goed bij de bezoekers, maar voetballend mocht het beter. Omstreeks de tiende minuut opende W-B de score op alweer een stilstaande fase. Een hoekschop van Emre Erciyas werd door Senne Van Dooren in doel gedevieerd. Nog voor de 20ste minuut was verstreken stond de 0-2 op de bordjes. Hebbelinck sneed goed naar binnen en stuurde Van Remoortere in het straatje. Gilles vond de doelman op zijn weg, maar de prima gevolgde Hebbelinck twijfelde niet. De thuisploeg werd wat feller, maar zonder al te veel dreiging. De 0-3 kort voor de rust was er eentje om in te lijsten. Vanzo zette met zijn inmiddels gekende sleepbeweging een drietal Kortrijksanen in de wind om vervolgens de bal met de linkertip onder de doelman te tikken. Een schitterende goal om de rust mee in te gaan en dat gebeurde ook een vijftal minuten later.
Ondanks de waarschuwing voor het gevaar van onderschatting, blijft het lastig voor spelers en coaches om bij een 0-3 ruststand de focus te houden en dat was nochtans nodig aangezien de thuisploeg veel agressiever (bij momenten op het randje van het brutale af) uit de kleedkamer terugkeerde. Toch kwam Waasland-Beveren niet meer in gevaar en vond het tot tweemaal toe het doelkader op zijn weg naar een nog ruimere score. Rob Spanoghe met links op een center van Van Remoortere en M.Sila met een vrijschop, zagen de 0-4 op de lat stranden. Pas in de 70ste minuut verstuurde Kortrijk eerste bal tussen de palen. Het schouderklopje was voor Eli Myamador die voor de eerste keer zijn rechtsachter innam en dat prima deed, maar ook Floriano Vanzo mag terugblikken op een zeer degelijke wedstrijd.

Waasland-Beveren trapte af met :
Mathias Janssens, Eli Nyamador, Senne Van Dooren, Brent Peers, Glenn Leemans, Sebastien Ito Mavitidi, Zakaria M.Sila, Gilles Van Remoortere, Kevin Hebbelinck, Floriano Vanzo en Emre Erciyas.

Vervangingen :
59ste minuut : Vanzo en Erciyas door Özen Sergen en Rob Spanoghe.
66ste minuut : Ito Mavitidi door Largo Konrad.
80ste minuut : Gilles Van Remoortere door Niels Loriers.

Bleven op de bank :
keeper Stijn Blommaert en Remco Pieters (uit voorzorg).

Volgende week dinsdag 8 september ontvangen de beloften op Puyenbeke Verbroedering Geel in het kader van de Beker van Belgiƫ en op maandag 14 september is het ongeslagen Standard de gast aan de Watermolendreef te Sint-Niklaas.