StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Boek 80 jaar KSK Beveren, een must voor wie zich supporter noemt.
Zondag was Hotel Beveren het décor voor de voorstelling van het boek "80 jaar KSK Beveren".
Onder de zowat 120 genodigden waren heel wat prominente voetballers van KSK Beveren die elk een stukje hebben meegeschreven aan dit prachtig werk, maar niet met een pen of pc, echter met handen en voeten. Jean-Marie en Danny Pfaff, Wilfried Van Moer, Jean Janssens (een trio dat alleen al goed was voor liefst 5 Gouden Schoenen), Eddy Jaspers, Freddy Buyl, Jaak Roelandt, Filip De Wilde, Hugo De Raeymaekker, Omer Janssens, Bert Cluytens en natuurlijk ook een ruime afvaardiging van Yellow Blue onder leiding van trainer Stefan Van Rumst.
Het was dokter André Bolssens, voorzitter en stuwende kracht achter Yellow Blue SK Beveren, die de nieuwsgierige toehoorders verwelkomde. Moderator van dienst was Raf Willems die zelf ook een schitterend werkstuk over KSK Beveren had neergepend en voorlas. Burgemeester Marc Van De Vijver mocht uiteraard niet ontbreken en loofde naast de vereniging KSK Beveren, ook de auteurs van dit aantrekkelijk naslagwerk Geert Van den Broeck en vader en zoon Rudy en Robin Beck.
Ook medeauteur Geert Van den Broeck nam nog even het woord om iedereen te bedanken die op een of andere manier zijn medewerking had verleend aan dit hebbeding voor elke supporter van KSK Beveren waarna als slot van het officiële gedeelte Robin Beck een stukje voorlas uit het voorwoord van journalist Stijn Tormans en dat was voor veel van de aanwezigen echt wel een kippevelmoment.
Na deze bijzonder geslaagde voorstelling was er mogelijkheid om de innerlijke mens te versterken, maar ondanks het feit dat de magen begonnen te knagen, konden maar weinigen weerstaan aan hun nieuwsgierigheid om met bewonderende blikken het boek eerst even in te kijken.
Een dikke proficiat aan de genoemde auteurs van dit boek over de geschiedenis van 80 jaar KSK Beveren. Aan de hand van de vele prachtige foto's en aansprekende teksten zijn de makers van het boek erin geslaagd het clubleven van een eens bruisende vereniging opnieuw tot leven te wekken bij het lezen ervan. Het eerste deel van dit boek dat thans beschikbaar is en de periode bestrijkt vanaf het ontstaan tot de eeuwwisseling, kost 35 Euro. Het uitbrengen van het tweede deel wordt +- voorzien halverwege 2016 en behandelt de periode vanaf 2000 tot de faling in 2010.
Er zijn verschillende manieren om dit boek over de geschiedenis van KSK Beveren te bestellen en eentje daarvan is een mailtje sturen naar : info@freethielvrienden.be , maar uiteraard kan het ook via de website van eskabee.be.

* Bornem en Yeloow Blue zijn prima gestart.
Yellow Blue heeft zijn start in derde provinciale Oost-Vlaandere niet gemist. Nadat het vorige week in de slotminuut een puntje uit de brand sleepte op het veld van White Boys, hield het afgelopen zaterdag de drie punten op de Freethiel. Na een half uur spelen zag het er echter benauwd uit voor YB, want op dat moment stond Hamme-Zogge op een 0-2 voorsprong. Beveren kreeg geen poot aan de grond tot een voorzet door een bezoekende speler in eigen doel werd gewerkt. En nog voor de thee stonden de bordjes weer gelijk na de knappe gelijkmaker van Lenny Laureys.
Het voorbeeld van Hamme-Zogge door een blitzstart te nemen en na 15 seconden op 0-1 te klimmen, werkte aanstekelijk voor Yellow Blue, want ditmaal was het de thuisploeg die in de eerste minuut na de herneming opnieuw via Laureys voor het eerst in de partij op voorsprong kwam. Vanaf dat moment konden de bezoekers nog amper voor dreiging zorgen waardoor de 3-2 voorsprong niet meer in gevaar kwam. Volgende week zondag ontvangt YB op de Freethiel koploper en kampioen van vorig seizoen Eksaarde en vernemen jullie hier via Geert De Vreese meer over de afloop van deze topper.
In de derde klasse doet Bornem voorlopig wat het moet doen en daar komt men gegarandeerd een heel eind mee. Het pakt punten tegen ploegen onderaan het klassement (Rc Mechelen, Sint-Niklaas en afgelopen zondag Izegem). Omdat de top van het klassement vaak smaller is dan de middenmoot of de staart is dit een simpele maar o zo succesvolle tactiek. De Klein-Brabanders onder leiding van Bart Selleslags verschaffen zich hiermee een knappe tweede plaats in de rangschikking op een puntje van leider La Louvière en kunnen de komende weken bevrijd van elke druk verder bouwen aan een rustig en sportief hopelijk aantrekkelijk seizoen. Ook onze eerstvolgende bekertegenstander Dender dat wordt getraind door Emilio Ferrera, blijft het goed doen en heeft met 8 punten slechts 2 puntjes minder dan koploper La Louvière.
Slechter vergaat het Robby Buyens met Sint-Niklaas dat ditmaal verloor bij Rc Mechelen en blijkbaar zijn draai in de derde klasse na de promotie nog niet heeft gevonden.

PVW.