StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Supporters W-B kiezen als kenners.
Vorige week verkozen de supporters van Waasland-Beveren Steeven Langil als beste speler van de maand augustus en werd de sleep van Floriano Vanzo waarmee hij in Anderlecht de 2-2 lukte, tot doelpunt van diezelfde maand augustus bekroond.
Keuzes waarop niks valt af te dingen, want alhoewel pianovirtuoos Steeven Langil in bepaalde wedstrijden gedurende een wat langere periode onzichtbaar is, heeft hij in alle matchen waarin tot nu toe punten werden gepakt, één of meerdere beslissende momenten/acties gehad en dat is pure klasse. Er wordt wel eens gezegd dat goeie spelers aantrekken een prima investering is voor een club, maar in het geval van Steeven is dat zeker zo.
Mede door zijn klasseflitsen heeft Waasland-Beveren zijn start niet gemist en daar plukken club en supporters graag de vruchten van. W-B doet weer mee en er wordt overal in positieve bewoordingen over de Freethielclub gesproken. Goeie spelers vinden is één zaak, ze binnen halen wanneer het financiële kostenplaatje te zwaar is, een andere. De kunst is dus goeie spelers te vinden op een moment dat zij nog net niet zijn doorgebroken, maar dat is vaak balanceren op een dunne koord. Daarenboven bestaan er in het voetbal geen garanties, want het is best mogelijk dat een speler, zelfs een heel goeie, bij een andere club door omstandigheden niet meer hetzelfde niveau/rendement haalt, ondanks de aanwezigheid van het ontegensprekelijke en correct ingeschatte talent.
De goal die Floriano Vanzo scoorde in Anderlecht was een beauty en op dat moment ook voor de Beverse entourage een verassing. Ondertussen heeft Floriano tijdens een aantal invalbeurten laten zien dat hij tot een en ander in staat is met het ronde ding. Een basisplaats claimen is misschien nog iets te vroeg, maar het ziet er naar uit dat Stijn Vreven het goede dat eerder Club Brugge in hem zag naar boven weet te halen en dat is knap van de Beverse coach. Bizar blijft natuurlijk dat Floriano in de tweede helft van vorig seizoen de technische staf van Waasland-Beveren op geen enkel moment kon overtuigen, ook niet in play-off II waarin hij voldoende spelgelegenheid kreeg. Dat is nu precies waaraan men goeie trainers herkent : zij maken spelers beter en dat is hetgeen waarin Vreven met Vanzo is geslaagd.

PVW.