verslag JONGE BELOFTENPLOEG BRENGT SPEKTAKEL MAAR WINT NIET.

Dinsdagavond werd de tweede wedstrijd afgewerkt in het bekertornooi voor beloften met geboortedatum vanaf 1996. Nadat eerder in Lokeren met 2-1 werd verloren, was het zaak voor W-B om de volle inzet thuis te houden indien onze jongens na 6 wedsrijden nog een kans wilden maken om bij de eerste twee van de groep te eindigen.
Het was een beetje harken voor David Destorme en Johan Van Rumst om een jonge beloftenploeg op de been te krijgen, want een aantal jongens hadden in de namiddag al getraind met de eerste ploeg, terwijl de U19 het deze namiddag (woensdag) opnemen tegen Moeskroen.
W-B wachtte niet lang om zijn intenties kenbaar te maken en pakte meteen de match in handen en dit met schitterend voetbal. Veel beweging en dito tempo, kansen en doelpunten. Het was genieten geblazen en niet verwonderlijk dat halverwege de score was opgelopen tot 2-0. De 1-0 was een beauty van Rob Spanoghe die veel tussen de linies kwam gelopen en plots met een fantastisch afstandsschot uitpakte vanop een kleine 30 meter dat prachtig binnenkant zijnet onder de kruising insloeg. Kort daarna voetbalde de bezoekers uit Geel hun enige kans van de eerste helft bijeen, maar Stijn Blommaert toonde zich de sterkste in de een-op-een.
De 2-0 was wederom van Spanoghe. Goed druk zetten van Younes Achter rechts in de hoek die schuin voor de keeper opdook en zijn aflegger werd door Rob rustig in een leeg doel gedeponeerd.
Met de geur van de thee al in de neus kregen een aantal jongens die in de namiddag hadden getraind last van de eerste vermoeidheidsverschijnselen, maar positief was dat zij desondanks aan de tweede helft wilden beginnen.

Ondanks het kwistig omspringen met energie in de eerste helft duwde W-B aan het begin van de tweede nog even door met de 3-0 tot gevolg. Younes Achter met een Ronaldo-achtige vrijtrap die via de lat en de doelman bij de goed gevolgde Largo Konrad belandde waardoor de 3-0 in de 50ste minuut een feit was. Door de vervanging van de vermoeide Dhaene die het achteraan tot dan toe keurig bij mekaar hield, begon de Wase motor te sputteren met in de 60ste minuut de 3-1 tot gevolg en tien minuten later zelfs de aansluitingstreffer. Geel voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing en die vond het ook in de 80ste minuut toen een vrijschop knap werd meegegeven en tot 3-3 verzilverd.
Boeiende beker partij waarin elke ploeg één helft voor zijn rekening nam en de 3-3 een billijk resultaat was voor de krachtsverhoudingen tussen de lijnen.
Volgende week maandag 14 september staat een heuse topper op het programma wanneer het nog ongeslagen Standard naar Puyenbeke komt afgezakt.

Waasland-Beveren trapte af met :
Stijn Blommaert, Eli Myamador, Nick Dhaene, Largot Konrad, Maxim Nys, Sebastien Ito Mavitidi, Gilles Van Remoortere, Reemco Pieters, Sergen Özen, Rob Spanoghe en Younes Achter.

Vervangingen in de tweede helft :
50ste minuut : Nick Dhaene door Dennis De Malsche (central-verdediger bij de u19).