StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET GEVOEL ZIT OPNIEUW PRIMA.

Wie voor aanvang van het seizoen had gezegd dat op speeldag 7 Waasland-Beveren en Oostende een topper zouden spelen met misschien wel de eerste plaats als inzet, werd ongetwijfeld eens raar bekeken. En toch is dat nu zaterdag 12 september het geval, al was het maar voor &eacutaén avondje, want daags nadien kan Anderlecht nog roet in het eten strooien als het wint van Genk.

Dat Waasland-Beveren fier mee bovenaan het klassement van de JPL prijkt is zowel een aangename als complete verrassing. Wat het medeleiderschap van de kustploeg betreft mag zeker de quotering bijzonder knap in de mond worden genomen, maar totaal onverwachts is de opmars van KVO in geen geval. Vorig seizoen al investeerde de flamboyante Marc Coucke veel geld in zijn troetelkind, maar bleef het verhoopte resultaat onder de verwachtingen en daarom deed de Oostendse grote baas er nog een schepje bovenop. Heel wat goeie spelers werden overtuigd om naar het Albertparkstadion te komen en als klap op de vuurpijl werd bij de buren van Kortrijk, niet zonder slag of stoot, Yves Vanderhaeghe losgerukt. Deze overgang en vooral de manier en het tijdstip waarop, ontketende een storm van zeezand, maar Bob Peeters gaf helaas al eerder het slechte voorbeeld en Yannick Ferrera maakte zich wat mij betreft vorige week ook al een stuk minder populair door STVV in de steek te laten en voor Standard te kiezen. Toeval of niet, maar ik had als mens in het verleden een boontje voor zowel Peeters, Vanderhaeghe als Ferrera en het zijn uitgerekend deze 3 trainers welke de vloer aanvegen met een minimum aan clubliefde.

Ondertussen is de trainersstorm in West-Vlaanderen geluwd (misschien was het er wel eentje in een glas water) en is Yves Vanderhaeghe bijzonder goed bezig om van Oostende de komende jaren een kandidaat play-off I te maken. Voorlopig zit hij prima op schema en werd Anderlecht al gedwongen een strandwandeling te maken met wind op kop, maar de 0-2 nederlaag op de vorige speeldag tegen die andere buren uit Waregem heeft ongetwijfeld pijn gedaan. Of Oostende daardoor van slag is moet worden betwijfeld, want een ploeg die wil meestrijden bovenin mag zich niet door één tegenslag uit haar lood laten slaan en daarenboven heeft het voldoende ervaring/kwaliteit om met dit soort misstappen op een passende wijze mee om te gaan.

Voorlopig blijft het sprookje van Waasland-Beveren toch al duren tot de zesde speeldag en uitgerekend die laatste speeldag was er eentje om in te kaderen. Als favoriet naar Lokeren gaan (dat is op zichzelf al iets ongewoons) en die favorietenrol waarmaken en winnend afsluiten op het veld van de eeuwige rivaal Lokeren, het was fantastisch. Deze overwinning kwam uiterst gelegen, want door de interlandonderbreking kregen spelers en supporters extra veel tijd om na te genieten, al had een flink deel van onze A-kern wel degelijk internationale verplichtingen en ook dat is jaren geleden en een prettige ervaring zolang de uitverkorenen terugkeren zonder averij te hebben opgelopen.

Het voordeel van onze knappe gedeelde derde plaats zou moeten zijn dat Waasland-Beveren de komende interessante affiches te beginnen met Oostende, ontspannen en complexloos kan aanvatten. Althans zo luidt de theorie, want met de veeleisende Stijn Vreven op de bank of langs de lijn lijkt mij "ontspannen" wat optimistisch gekozen. Feit is dat W-B tot nu toe zes uitstekende wedstrijden afleverde en daarin de punten pakte die het verdiende en dat is onze volgende tegenstanders zeker niet ontgaan. Of dit een voor- of nadeel is ? De concurrentie zal in ieder geval op zijn hoede zijn, maar anderzijds schijnen voorlopig weinig trainers een antwoord te vinden op het bij momenten verrassend fris en sprankelend spel en dat boezemt wie weet ook wel angst in.

Twee vragen houden ons bezig als het over het elftal gaat dat aan de aftrap wordt verwacht morgenavond. Kan Jonahtan Buatu terug op een plaatsje rekenen in de basis na zijn schorsingsdag op Lokeren waardoor in dat geval Valtteri Moren weer naar de bank verhuist en is Livio Nabab de logische vervanger van de naar Standard vertrokken Renaud Emond. In het eerste geval durf ik gokken op ja, voor Nabab lijkt het nog iets te vroeg. Conditioneel nog niet helemaal op niveau en Livio schijnt ondanks de eigen bewering vaak als tweede aanvaller te hebben gespeeld, meer kwaliteiten te hebben als diepe spits met zijn snelheid en goed kopbalspel.

En om terug te keren naar de titel van mijn voorbeschouwing, ik heb er opnieuw een goed gevoel bij dat het een voor het publiek wederom boeiende wedstrijd gaat worden. Enerzijds staat Oostende niet toevallig op kop en anderzijds zit W-B in een positieve flow. Twee teams dus die met vertrouwen op het veld komen en die genoeg kwaliteit in huis hebben om de supporters een genietbaar avondje voetbal voor te schotelen en voor vuurwerk te zorgen. Allen present dus supporters zaterdagavond om onze ploeg naar een mooi resultaat te schreeuwen.

Patrick Van Wesemael.