Eerste thuisnederlaag W-B is er eentje die kan tellen.
Dit om te beginnen : de manier van spelen van Stijn Vreven is er nu eenmaal op gebaseerd om te willen voetballen en laten voetballen. Liever 3-2 winst dan een nipte 1-0 die uiteraard evenveel punten oplevert. Die positieve denkwijze en manier van voetballen heeft ons al 6 wedstrijden lang ongelooflijk veel voetbalvreugde bezorgd en het was zo voorspelbaar dat dit een keertje ging gebeuren, maar geen supporter die gisteren ook maar overwoog de hakbijl boven te halen en dat is heel mooi.
Misschien is Stijn Vreven wel het slachtoffer geworden van zijn sympathie voor Jonahthan Buatu voor wie hij na een schorsingsdag op Lokeren per se een plaatsje wou voorzien. En ik kan het begrijpen ook, want de bij momenten wat ontstuimige stijl van Buatu lijkt wel een copy van de voetballer Stijn Vreven die in Jonahtan wellicht een beetje zijn evenbeeld ziet. Door de inbreng van Jonahtan bleef het succesvol duo van op Lokeren Moren-Coulibaly dus niet in tact en werd Gary doorgeschoven naar het middenveld waar met Moulin en Maric (eerstgenoemde speelde weliswaar iets meer vooruit) 3 verdedigende middenvelders stonden en dat ging ten koste van de creativiteit. Het vertrek van Emond laat voorlopig even zijn sporen na, hoe goed Thibault Moulin ook zijn best deed. Oostende kwam volgens de interviews achteraf met veel respect naar de Freethiel, maar wierp die schroom op het kwartier van zich af toen Lukaku (zoals in het verdere verloop van de wedstrijd) veel te veel ruimte kreeg en Akpala de 0-1 aanbood. De bezoekers waren los en W-B vond zijn gebruikelijke draai nog niet, want daarop was het wachten tot omstreeks het half uur. Toen voetbalde de thuisploeg voldoende kansen bij elkaar om te gaan rusten met een terechte 1-1.
Scheidsrechter Boucaut oordeelde er echter anders over en schonk KVO in de 34ste minuut een strafschop in cadeauverpakking. Een prima Cyriac bedankte met de 0-2 en dat was net iets te veel van het goede aan de rust.

De tweede helft begon identiek zoals de eerste was geëindigd, al was het cadeau ditmaal misschien iets minder groot. Nieuwkomer Nabab (samen met Vanzo na de rust ingevallen voor Maric en Myny) beging een lichte fout die zelfs met geel werd bestraft en de vrijschop werd door alweer Cyriac knap binnen gekopt.
Wedstrijd gespeeld en de 0-4 na 52 minuten van alweer Cyriac was een logisch gevolg tegen een op dat moment zwalpend elftal. Wat duurde het resterende gedeelte van de tweede helft ontzettend lang, maar gelukig kon Steeven Langil bij het ingaan van het laatste kwartier met een schitterend doelpunt de eer redden. Nummer 5 al voor Steeven die naast Diabi klimt in de topschutterslijst.
Waasland-Beveren moest echter de kelk tot op de bodem ledigen, want in de 86ste minuut dikte de ingevallen Godwin Saviour de score aan tot 1-5. Zowel in de eerste als in de tweede helft kreeg Gano een aantal uitstekende mogelijkheden om ook zijn totaal aantal doelpunten nog wat op te voeren, maar Zinho moet voorlopig nog even wennen aan zijn statuut van titularis. Heel puike prestatie van de kustploeg, maar zoals KSKB grootheid Heinz Schönberger na de wedstrijd zei : "Oostende speelde uitstekend, maar er werd hen ook niks in de weg gelegd."
De uitspraak van de avond zou echter volgen en niet verwonderlijk uit de mond van Stijn Vreven komen die nooit om een straffe uitspraak verlegen zit. Over de opmerkng van de interviewer van dienst dat de scheidsrechter bij 2 cruciale fases in het nadeel van W-B had gefloten, antwoordde Stijn : "de ploeg en de trainer waren vandaag slechter dan de scheidsrechter". Een ontwapenend eerlijk antwoord die helaas veel van zijn collega's zelden of nooit in de mond durven nemen. Voor mij het kippelvelmoment van de avond.