StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nog wat echo's na WB-Oostende.
Naast de te zwaar uitgevallen 1-5 cijfers tegen Oostende, was er helaas zaterdagavond nog een tweede gespreksonderwerp en dat had spijtig genoeg niks te maken met sportiviteit, wel integendeel. Het incident met de vuurpijl die werd afgestoken in de staantribune en waarbij een supporter van Waasland-Beveren brandwonden opliep aan de schouder, heeft in diverse middens kwaad bloed gezet.
De dader kon meteen worden geïdentificeerd door de politie en dit met behulp van de stewards en supporters die hun verantwoordelijkheid namen.
Natuurlijk zal de dader niet de bedoeling hebben gehad om iemand te verwonden, maar dit zinloos geweld is onverantwoord en hoort niet op een voetbalveld thuis.
Zou deze man dan niet beseffen welke risico's zijn dwaze daad inhouden en dat dit soort waanzin de inspanningen van zovelen die constant bezig zijn om van het voetbal een familieaangelegenheid te maken, zwaar hypothekeren.
Laat ons met zijn allen deze supportersmisdaden veroordelen en vooral duimen dat het slachtoffer geen langdurige kwetsuren heeft opgelopen en tegen Gent op 26 september opnieuw veilig en wel zijn plaatsje op de staantribune zal kunnen innemen.

Er was deze morgen in de pers ook heel wat bijval voor de quote van Stijn Vreven die op de persconferentie na de wedstrijd tegen Oostende verklaarde dat zijn ploeg en de trainer nog slechter waren dan de arbitrage. Een eerlijke bekentenis van een jonge en ambitieuze trainer wiens woorden veel van zijn collega's te zelden over hun lippen krijgen. Het zat Stijn duidelijk dwars dat de ingreep om Coulibaly naar het middenveld door te schuiven en Buatu centraal achterin naast Moren te posteren, was geflopt. Hij zou er slecht van slapen, maar dat hoeft nu ook weer niet, want de oplossing ligt immers voor de hand. Coulibaly opnieuw een rij achteruit halen en ten koste van wie dat moet gebeuren lijkt mij al even voordehandliggend. Misschien baart het vertrek van Emond onze coach nog het meest zorgen. Renaud groeide verbazingwekkend snel in zijn nieuwe rol die hem door Vreven was toebedeeld en daarenboven verhinderde dat Emond niet de weg naar de netten te blijven vinden en daar heeft Zinho Gano de voorbije weken duidelijk meer last mee. Wie de taak van Emond in de nabije toekomst moet overnemen is evenmin een uitgemaakte zaak. De tactische zet om het met Moulin te proberen was geen succes. Drie verdedigende middenvelders zoals tegen Oostende (Moulin, Maric en Coulibaly) is een aanslag op de creativiteit en omdat nieuwkomer Livio Nabab niet meteen aan het profiel lijkt te voldoen, moet misschien eens worden nagedacht over de kandidatuur van Floriano Vanzo.

* Beloften bekampen deze avond op Puyenbeke leider Standard.
Voor wie deze avond nog een plaatsje vrij heeft in zijn agenda heb ik een prima tip : ga de beloften van Waasland-Beveren aanmoedigen voor de topper die ze spelen op Puyenbeke tegen koploper Standard. Er wordt normaal gezien afgetrapt om 19.30 uur, maar helemaal zeker ben ik daar niet van. Goed om weten : koploper Standard is nog puntenloos (12 op 12), maar met 9 op 12 doen onze jongens het ook ver van slecht.

* Bornem verliest, Yellow Blue doet aan klantenbinding.
Zondagnamiddag hebben Yellow Blue SK Beveren en Eksaarde voor een onvervalst spektakelstuk gezorgd. Halverwege de eerste helft kwam leider Eksaarde op 0-1 en kort na de rust verdubbelde het die voorsprong. En net zoals de week voordien tegen Hamme-Zogge werkten de mannen van Stefan Van Rumst die achterstand op een mum van tijd weg zodat op het uur 2-2 op de bordjes stond. Een kwartier voor tijd dreigde de eerste nederlaag van het seizoen voor YB toen de bezoekers op 2-3 kwamen, maar Yellow Blue maakte opnieuw een vuist en leek zelfs voor een heuse stunt te zorgen door kort voor affluiten op 4-3 te klimmen. In blessuretijd werd Kristof Van Rumst nog uitgesloten en diep in diezelfde blessuretijd slaagde de leider uit Eksaarde erin om de 4-4 te realiseren waardoor de thuisploeg minder kreeg dan het verdiende. Volgende week zaterdag wacht de korte verplaatsing naar Kieldrecht.
In de derde klasse heeft Bornem met het kleinste verschil het onderspit moeten delven tegen Brakel waardoor de Oost-Vlamingen haasje-over spelen met de Klein-Brabanders in de rangschikking. In diezelfde reeks was er knappe winst van Sint-Niklaas op Izegem (1-3) waardoor het team van Robby Buyens zich stiekem in de linkerkolom heeft genesteld.

PVW.