verslag BELOFTEN ONDERUIT TEGEN LEIDER NA GOEIE EERSTE HELFT.

Maandagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren, ondanks een eerste helft die mocht gezien worden en een uur met een numerieke meerderheid, niet kunnen stunten tegen een rijkelijk getalenteerde leider Standard. Waasland-Beveren begon echter niet slecht, maar bij de eerste de beste hoekschop voor de thuisploeg zat het bij de omschakeling niet goed waardoor Kazmi voor de Rouches de 0-1 kon maken. W-B moest een tiental minuten bekomen van die vroege opdoffer, maar herpakte zich halverwege het eerste bedrijf daarbij een beetje geholpen door de scheidsrechter die een iets te zware sanctie nam door een tackel (twee voeten vooruit) van een bezoeker met rood te bestraffen. De thuisploeg voelde dat er meer inzat en Milosevic (bal op de paal), Nabab (doorgebroken en zowel zijn eerste als tweede poging in de handen van de keeper) en Ibou eveneens (alleen doorgebroken, maar te lang getalmd), waren dichtbij de gelijkmaker. Na nog enkele hoekschoppen en een kopbal van Nabab werd de rust bereikt met 0-1 en daar mocht W-B gezien het aantal kansen niet tevreden mee zijn.

De tweede helft van Waasland-Beveren was een heel stuk minder. Te veel jongens stonden op het terrein met een mentaliteit van, de andere zal het wel doen. Niet goed te praten, maar het gebeurde wel waardoor Standard zonder diep te moeten gaan, verder afstand kon nemen van een onherkenbaar zwak W-B. In de 65ste minuut volgde na een corner en penaltyfout van Sousa de 0-2 en een kwartier voor tijd stond reeds de 0-3 eindstand op de bordjes na een te korte en onderschepte terugspeelbal. Colletief gave prestatie van de Luikse koploper, maar de Waaslanders boden in de eerste helft degelijke repliek.
Prima eerste helft was er van Deni Milosevic die na rust echter wel deelde in de malaise en ook Merveille Goblet die overigens niet zoveel werk kreeg op te knappen, speelde verder een secure partij.
De wedstrijd van volgende week in en tegen Club Brugge werd verplaatst en daardoor spelen onze beloften hun volgende match pas op maandag 28 september op Puyenbeke tegen Westerlo.